BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cumartesi Pazarı yeniden doğdu

Pendik Belediye Başkanı Şahin, vatandaşın ve esnafın desteğiyle, Pendik Cumartesi Pazarı’nı daha uygun bir yere taşıdıklarını söyledi.

Abone ol

Yarım asırlık tarihe sahip Pendik Cumartesi Pazarı’nın taşınma hikayesi aslında yeni değil. 

Star gazetesinin haberine göre, 2000’li yıllardan beri taşınması gündeme gelen ancak; hem teknik hem de hukuki açıdan yeterli zemin hazırlanamayışı sebebiyle bir türlü yeri değiştirilemeyen semt pazarında mutlu son, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in yoğun çabalarıyla gerçekleşti. Önce ekibiyle birlikte pazar için, ilçedeki en uygun bölgeyi analiz eden Başkan Şahin, daha sonra başta Pazarcılar Odası ve pazar esnafı olmak üzere STK’lar ile Pendiklilerin görüşünü aldı. Semt pazarının taşınması noktasında gereken desteği vatandaşlardan fazlasıyla alan Başkan Salih Kenan Şahin, teknik çalışmaların bitirilmesinin ardından pazarın taşındığını duyurmaya karar verdi. Ve tüm bu sürecin ardından yeni Cumartesi Semt Pazarı’nın açılışı, 15 Mayıs Cumartesi günü Pendik Sahili’nde 40 bin metrekarelik alanda, davullu zurnalı bir şekilde gerçekleştirildi.

Modern görünümü ile dikkat çeken yeni pazarın ilk gününde esnaf, tezgahını boşaltmanın, Pendikliler de hem araçları hem de ücretsiz servislerle alışveriş yapmanın keyfini yaşadı.

RAHAT ALIŞVERİŞ

Trafiği engellemeyecek şekilde tasarlanan modern pazar yerinin açılışı, Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Şahin, pazarın modern konuma kavuşmasının ‘belediye-pazarcı diyalogu’ ile gerçekleştiğini hatırlattı. Yeni pazarın tanıtımına büyük destek verdiklerini belirten Şahin “Yeni Cumartesi Pazarı’mızda ziyaretçi sayısını 100 bin olarak hedefliyoruz. Bu sayıyı yakalayabilirsek en mutlu kişi ben olacağım” dedi. 40 bin metrekarelik alana sahip yeni pazar yerini ekibiyle birlikte gezen Başkan Şahin, tüm pazar tezgahlarını ziyaret etti ve vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Alışveriş de yapan Şahin, çeşitli sebze ve meyveleri, fiyatların uygunluğu sebebiyle pazarlık etmeden aldı. Esnafın yeni pazar yeri hakkındaki görüşünü de alan Başkan Şahin, onlara hayırlı olsun dileklerini sundu.