BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  DÜNYA

Çukurda 18 ceset bulundu

Meksika'nın güneyindeki Acapulco turistik kentinin yakınlarında 18 cesedin bulunduğu bildirildi.

Abone ol

Acapulco polisi, cesetlerin bir çukurda bulunduğunu ve kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Basında çıkan haberlerde, cesetlerin 30 Eylülde Michoacan eyaletindeki Morelia kentinden Acapulco'ya gelen ve kaçırıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 22 Meksikalı turiste ait olabileceğini ifade edildi. Söz konusu turistler, kimliği belirsiz ve silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Basında çıkan haberleri teyit etmeyen Guerrero eyaletinin emniyetinden Fernando Monreal ise "Henüz bir şey söylemek için erken, cesetlerin Guerrero'ya komşu olan Michoacan eyaletinden gelen turistlere ait olup olmadığını daha bilmiyoruz" dedi.

Çukuru kazmaya devam edeceklerini bildiren Monreal, "Başka cesetler bulma ihtimalini göz önünde bulunduruyoruz" diye konuştu.

25 TON ESRAR

Bu arada, Amerikalı ve Meksikalı polisler, ortaklaşa düzenledikleri bir operasyon sırasında 25 ton esrar ele geçirdiler.

Polis kaynakları, esrarın, ABD'nin San Diego kentine sınırı olan Meksika'nın Tijuana kentini ABD'nin Otay Mesa kentine bağlayan ve yerin altında kaçakçılar tarafından inşa edilmiş 548 metre uzunluğundaki bir tünelin yakınlarında ele geçirildiğini bildirdi.

Aynı kaynaklar, söz konusu tünelin elektrikle aydınlatıldığını, havalandırma sistemi ve bir rayın bulunduğunu belirtiyor. Kaynaklar, Meksika-ABD sınırında insan kaçakçılığı ve uyuşturucu sevkiyatına yarayan çok sayıda tünel bulunduğunu, sadece 2009 yılında 6 tanesinin ortaya çıkarıldığını ifade ediyor.