BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çukurca'da 200 teröristle saldırdılar

Terör örgütü PKK'nın Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı saldırılarından çok sayıda askerimiz şehit oldu.

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın, Türkiye-Irak sınırındaki Hakkâri’nin Çukurca ilçesine düzenlediği saldırılarda 24 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU... TIKLAYIN

BURALARA SALDIRDILAR

Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı , Çukurca Asayiş Bölge Komutanlığı, Gazitepe Jandarma Komutanlığı, Barkandi ve Keklikkaya sınır tepeleri, 2. Motorize Bölük Komutanlığı, Çukurca Emniyet birimleri...

İŞTE O ÇATIŞMA ANI...
3 askerimizin şehit olduğu Çukurca saldırısının kameralara böyle yansıdı...
İzlemek için TIKLAYIN...

KOBRALAR BOMBA YAĞDIRDI

Saldırının ardından havalanan kobralar PKK'lılara bomba yağdırdı...
İzlemek için TIKLAYIN...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

200 TERÖRİSTLE GELDİLER

Çukurca Kekliktepe başta olmak üzere 7 ayrı noktaya eş zamanlı baskın yapan yaklaşık 200 teröristin Kuzey Irak’tan geldiği belirlendi.

ÇATIŞMA SABAHA KADAR SÜRDÜ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. PKK'lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi.

Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma sabaha kadar sürdü. Ölü ve yaralı konusunda henüz bilgi alınamazken, çok sayıda şehit olduğu belirtiliyor. İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.

Bu arada, Hakkari'deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam tecizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca'daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.

5 GÜN ÖNCE ORADAYDI...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 5 gün önce bölgedeki birlikleri ziyaret etmişti...
İzlemek için TIKLAYIN...

VALİ TÜRKER "EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLENDİ"

Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştiğini söyledi. Saldırının polis ve askeri noktalara aynı anda yapıldığını belirten Vali Türker, güvenlik güçlerinin de anda karşılık verdiğini bildirdi.

 

İŞTE PKK'NIN KANLI TARİHİ
İşte terör örgütü PKK'nın 1985'ten bu yana gerçekleştirdiği baskınlar ve mehmetçiğin verdiği şehit sayısı...
Okumak için TIKLAYIN

IRAK’A KAÇTILAR

Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmadan sonra Irak’a kaçtıkları belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı. PKK’lıların Kuzey Irak’a kaçtıkları yönündeki istihbarat üzerine askeri birlikler sınırı geçti. Sıcak takip yapan jandarma komando birliklerinin ilerlemesi sürüyor.

F-16’LAR KAMPLARI VURUYOR

Diyarbakır’dan kalkan savaş uçakları da Kuzey Irak’taki PKK kamplarını bombalamaya başladı. Türkiye’ye en yakın kamp olan Zap başta olmak üzere Kandil, Hakurk ve Hinere F-16’lar tarafından ateş altına alındı. Diyarbakır 2. Taktik 8. Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-16’lar, istihbarat bilgilerin alındığı bölgeleri tek tek imha ediyor.