BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72
HABER /  GÜNCEL

Çukurca'da PKK'lının cesedi bulundu

Çukurca'da 8 Ocak'ta meydana gelen çatışmada öldürülen 14 PKK'lıdan birinin cesedi yeni bulundu.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin 20'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'na bağlı Karataş Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan saldırıda öldürülen PKK'lıların cenazelerinin arazide olduğu bilgisi üzerine Hakkari İHD Şubesi'nden bir heyet bölgeye giderek inceleme yaptı. Heyet, bölgede buldukları bir PKK'lının cesedini askeri yetkililere teslim etti.

Hakkari'nin Irak sınırdaki Çukurca İlçesi Karataş Jandarma Sınır Karakolu'na 8 Ocak'ta saldırı hazırlığında olan PKK'lılar tespit edilince çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş 35 yaşındaki Mehmet Doğan şehit olurken, 2 asker yaralandı.

Çatışmada 14 PKK'lı da öldürüldü. Ancak, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle PKK'lıların cesetleri araziden alınamadı. Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle arazide arama tarama çalışması yapan askerler Karataş Jandarma Sınır Karakolu çevresinde 12 PKK'lının cesedini buldu.

Bölgede PKK'lılara ait başka cesetlerin de olduğu bilgisi üzerine İHD Hakkari Şubesi'nden bir heyet bugün Çukurca İlçesi'ne giderek İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz ile görüştü. Ardından da geniş güvenlik önlemleri altında Karataş mevkiisine giden heyet bölgede yaptığı çalışmalarda bir PKK'lının cesedine daha rastladı. PKK'lıya ait ceset askeri yetkililere teslim edilirken, bölgede ölü ele geçirilen PKK'lı sayısı da bununla birlikte 13 oldu.