BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.234,82
HABER /  GÜNCEL

Çukurca'da patlama şehit askerin kimliği belli oldu

Dün Tendürek'ten gelen acı haberlerin ardından bugün bir acı haber de Çukurca'dan geldi. Son dakika haberine göre Çukurca'da meydana gelen patlamada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Abone ol

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker şehit , 2 asker yaralandı.

Şehit düşen askerin kimliği belli oldu. Şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Peker’in ikiz kardeşi Ertan'ın da Hakkari'de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Acı haberi alan ve gözyaşlarına boğulan baba şunları söyledi:

"Komutanlar geldiler, yataktayken haber verdiler. Üzüldük. Bu vatan bizim, yapacak bir şeyimiz yok. Vatan için canımız feda olsun. Ben 65 yaşındayım, ben de giderim. Bizim buradan başka, Türkiye'den başka gidecek yerimiz yok. Gözlerine, dizlerine dursun. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içiyorlar. Allah belalarını versin."

 ACI HABERİ ALDI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Peker’in Yozgat’taki babaevine acı haber ulaştı. 

Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehidin Şeyh Osman Mahallesi'ndeki babaevine gelerek, acı haberi verdi.

Şehidin evinin bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı, belediye tarafından taziye çadırı kuruldu. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları, eve gelerek aileye başsağlığı dileğinde bulundu. 

Şehidin babası Yetiş Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ile iki gün önce telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi. 

Oğlunu en son iki ay önce izne geldiğinde gördüğünü anlatan Peker, şunları dile getirdi:

"İzinden döndükten sonra 45 gün dağa çıktılar. Dağdan ineli bir hafta olmuştu. Telefonda, 'Baba merak etme, telefon çekmez, beni merak etmeyin, iki günlüğüne çıkıyorum.' dedi. 'İyi oğlum, yolun açık olsun, Allah esirgesin.' dedim. Gitti. 2 günlükten sonra tekrar 1 aylık daha varmış, Ramazandan sonra izne geleceklerdi. Bunun bir de ikizi var, Hakkari merkezde o da uzman."

Peker, olayı sabah öğrendiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Komutanlar geldiler, yataktayken haber verdiler. Üzüldük. Bu vatan bizim, yapacak bir şeyimiz yok. Vatan için canımız feda olsun. Ben 65 yaşındayım, ben de giderim. Bizim buradan başka, Türkiye'den başka gidecek yerimiz yok. Gözlerine, dizlerine dursun. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içiyorlar. Allah belalarını versin. Daha 2 senelik evli, ben eşine ne diyeyim? Yapacak bir şey yok, Allah rahmet eylesin. Bu ülke bizim, bu vatan bizim. Gideceğiz, çalışacağız, çabalayacağız bu ülkeyi ayakta tutmak için. İçim yanıyor." 

Şehidin ikiz kardeşi Ertan'ın da Hakkari'de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.