BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Cudi abluka altında

Dün PKK'lıların izi tespit edildi. Bugün bölge ablukaya alındı. Özel eğitimli birlikler Cudi'de...

Abone ol

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda dün tespit edilen PKK'lı teröristlerin izini süren Mehmetçiklere bugün havadan kobra helikopterleri de destek verdi. Ayrıca bölgeye çok sayıda korucu ve özel eğitimli komando ve tank sevkıyatı yapıldı.

Terör örgütü PKK'ya karşı Cudi Dağı'nda başlatılan operasyonlara sabah saatlerinde çok sayıda kobra helikopteri havadan destek verdi.

Bölgede tespit edilen teröristlerin izini süren komandolara 23 Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan ard arda havalanan helikopterler destek sağladı.

Operasyon bölgesinde sürekli uçuş yapan kobra helikopterleri teröristlerin sığınaklarını darmadağın etti.

Abluka altına alınan bölgeye asker sevkıyatı da devam etti. Silopi 23 Motorize Piyade Tugay Komutanlığından çıkan 15 araçlık tam teçhizatlı özel eğitimli komando askeri abluka altına alınan Gera Mehete bölgesine sevk edildi. Allihams yolu üzerinden Gera Mehete ve Derebaşı bölgesine gönderilen komandolar ile birlikte Hınıs bölgesindeki operasyonlara çok sayıda korucu da katıldı.

Top seslerinin bugün de duyulduğu bölgede insansız hava araçları da istihbarat sağladı.

Öte yandan bölgeye tank sevkıyatı devam ediyor. Cizre tarafından 2'şerli olarak gönderilen çok sayıda tank, sınır birliklerine ve hac konaklama merkezine kaydırıldı.