BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli'nin biletini kim kesti?

Gazeteciler Hadi Özışık ve Nevzat Çiçek TV 8'de Cüppeli Hoca depremini tartıştı. Cüppeli Ahmet komploya mı uğradı kendi hatalarının sonuçlarını mı yaşadı?

Abone ol

TV 8'de yayınlanan Haber Aktif, İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık ve gazeteci Nevzat Çiçek'i ağırladı. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği programda gündemdeki Cüppeli Hoca depremi konuşuldu.

Cüppeli'nin tutuklanmasına kadar varan olaylar zincirinin masaya yatırıldığı programa karşıt görüşler damgasını vurdu. Nevzat Çiçek, Cüppeli'nin İsmail Ağa Cemaati bağlantılı bazı ilişkiler ve dayatmalar sonucunda itibarsızlaştırılmak istendiğini ileri sürdü. Hadi Özışık ise ortada bir komplo olmadığını, Cüppeli'nin kendi hataları sonucu bu noktaya geldiğini söyledi.

Özışık, Cüppeli'nin hadislerle, ilmi değerlendirmeleriyle değil şovmen olarak dikkat çektiğini söylerken Teke Tek'teki performansı hatırlattı. İnançlı ve dindar kitlede Cüppeli'ye dönük bir tepki olduğunu kaydeden Özışık "samimi inananlar izlerken 'münafık' deyip kanal değiştiriyorlardı, ben buna aynen şahit oldum..." dedi.

CÜPPELİ, "SUS" EMRİNİ TAKMAYINCA OPERASYON BAŞLADI

Nevzat Çiçek, Cüppeli Hoca'nın İsmail Ağa Cemaati içindeki yerini anlatırken çarpıcı iddialarda da bulundu. Bazı gizli odakların Cüppeli Hoca'yı hedef aldığını savunan Çiçek, kasetlerin medyadan önce cemaat içinde dolaşıma sokulduğunu söyledi. Çiçek, birilerinin Cüppeli'ye sus dediğini ancak susmadığı için geniş bir itibarsızlaştırma kampanyasına uğradığını ileri sürdü.

Çiçek'in iddiasına karşı çıkan Hadi Özışık ise Cüppeli'nin kendi hatalarıyla bu süreci başlattığını, 28 Şubat sürecindeki gibi bir tezgahın sözkonusu olmadığını söyledi:

"Ben de öyle ağır ceza alacak, kaçak duruma düşmesini gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Ama Cüppeli, ekran hastalığının tadını aldı ve bir daha vazgeçemedi. Camiide vaaz vermekten çok daha farklıdır ekran. Bazıları ekrana çıktı mı çok farklı bir psikolojiye girebiliyor. O da ekran hastalığına tutuldu... Cüppeli zaten inançlı olan insanlar üzerinde bir etkiye sahip değildi ama, cemaatlere uzak ve yabancı insanların algısında çok olumsuz bir etkide bulundu."

İŞTE O ANLAR