BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Hoca Gülen Cemaati'ni yerden yere vurdu

Cübbeli Ahmet Hoca, Gülen Cemaati'nin dinler arası diyolog projesini sert sözlerle eleştirirken, Nihal Bengisu Karaca ve Hayrettin Karaman'a da sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Kendisine kumpas kurulduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Gülen Cemaati ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman'a deyim yerindeyse ateş püskürdü.

Gülen Cemaati'nin dinler arası diyalog projesini için 'misyoner projesi' ifadesini kullanan Cübbeli Ahmet Hoca, Nihal Bengisu Karaca'nın kendisine iftira attığını belirtirken, Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman için de "Fitneci" dedi.

CÜBBELİ AHMET HOCA FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın TRT'deki bir programda "Cübbeli Ahmet Hoca'ya kumpas kuruldu, hapisten çıkınca dinler arası diyalog hakkındaki fikirlerini değiştirdi" dediğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Geçen gün çıkmış TRT'de ona da kumpas kuruldu. Ee kuruldu, neden kuruldu? Dinler arası diyaloga çattığı için kuruldu. Bu yeni operasyon olan kişiler de dinler arası diyaloğa çatıyormuş da oradan bağlantı kuruyor. E tamam olabilir. Olmaz denemez, bu memlekette her şey olabilir. Dinler arası diyalog çok çevreyi etkiliyor. Yani burada mason localarını etkiliyor, Yahudi lobilerini etkiliyor, patrikhaneyi etkiliyor. Dinler arası diyalog büyük proje, misyoner projesi. E tabii benim bundan hasmamımın çoğalması bana kumpas kurulması muhtemel, doğal. Herkes işini yapacak. Ben de işimi yapacağım" açıklaması yaptı. 

EL İNSAF, VİCDAN YA!

Nihal Bengisu Karaca'nın bu sözlerinin iftira olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, şöyle konuştu: "Buna bir şey demiyorum. Bu hanım kardeş demez mi ki bunun alameti falan gibi... 'Hapisten çıktıktan sonra söylemlerini değiştirdi. El insaf, vicdan ya! Hangi söylemimi değiştirdim. Sen şimdi beni ne kadar takip ediyorsun da bu kanaate varıyorsun? Şimdi bu iftira olmaz mı? Hangi söylemi mi değiştirdim. Bir hafta önceki sohbette yine dinler arası diyalog tehlikesini söyledim. Tehlikeleri sayarken söylüyorum. 'Yahudi ve Hıristiyanlar cennete girecek' diyenler cennete giremez, şu kadar takoz gibi kitap. Kafana atsan kafan yarılır. Okudunuz mu? Kitabı piyasadan mı çektim, özür mü diledim?" 

HAYRETTİN KARAMAN FİTNECİ

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman için de "Fitneci" ifadesini kullanan Cübbeli Ahmet Hoca, "Bir görüşü yazıp da altına reddiye yapmazsan olmaz. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek kabilinden fitnedir, fitnecisin o zaman" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca, Hayrettin Karaman'ın 'Polemik Değil Diyalog' kitabını toplattığını öne sürerek Hayrettin Karaman için şunları söyledi:

Abant Toplantıları'nda bu işin (dinler arası diyalog) fetva babası olan Hayrettin Karaman'a reddiye... Özel 75 sayfalık kitap Ali Bulaç'ların sorularına falan cevap da. O Sünni Yeni Şafak'ta yazı yazıyor, diyor ki 'Ben bunu demedim, ben bu görüşte değilim.' Görüşte değilsin 'Polemik Değil Diyalog' kitabını neden toplattın? Piyasada kitap yok. Ben kaynak olsun diye bir tane kendimde saklıyorum. O zamn diyeceksin Ali Bulaç, bana iftira etti. Mahkeme açacaksın. Ben de anlayacağım ki sen bu görüşte değilsin. Senin bu görüşte olduğunun başka bir alameti nedir? Sen Diyanet'in 4 ciltlik tefsirindeki 4 kişiden birisin ve onların ağır basanısın. Hocaların hocasısın ya... Orada Bakara Suresi 62. ayet, Yahudi, Hıristiyan, ateist, ateşe tapan, yıldıza tapan... hepsi iki şart: Allah ve ahirete inandı yeter. Peygambere inanmak, İslam yok! diyen mason olduğu tescilli Abduh masonunun fetvasını orada yayımlamışsın. Sen de o 4 kişiden birisin. Bir görüşü yazıp da altına reddiye yapmazsan olmaz. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek kabilinden fitnedir, fitnecisin o zaman. 

İŞTE CÜBBELİ AHMET HOCA'NIN O AÇIKLAMALARI