BIST 8.896
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,68
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Ahmet Hoca'dan bomba uzay açıklaması

Cübbeli Ahmet Hoca, olay yaratan uzay çalışmaları sözleriyle ilgili bomba bir açıklama yaptı. Cübbeli Ahmet Hoca, 'Manyak manyak işler' sözlerini eleştiren Caner Taslaman'ı da topa tuttu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Cübbeli Ahmet Hoca bir sohbeti sırasında uzay çalışmalarıyla dalga geçmiş, uzaydaki çalışmalara 'Manyak manyak işler" yorumunda bulunmuştu.

Habertürk'te kendisini eleştiren Caner Taslaman'a yanıt veren Cübbeli Ahmet Hoca, "Sen bana Cübbeli diyorsun ama ben sana Caner Bey diyorum, felsefecisin. Bir de Kuran'dan anlıyorum diye hocalık taslıyorsun, felsefeyle Kuran bir araya gelmez. Bak Caner Taslaman, bize hocalık taslama. Felsefeyi bize savunma... Felsefenin çoğu ahmaklıktır" dedi.

Cübbeli Ahmet'in bu açıklamalarında hem uzay bilimcilerden hem de din bilimcilerden sert tepkiler geldi. Habertürk'te yayımlanan Öteki Gündem programına katılan iki uzman Cübbeli'yi yaylım ateşine tuttu.

Gökbilimci Prof.Dr. Ethem Derman ile Felsefeci Prof. Dr. Caner Taslaman'ın konuk olduğu programda, Cübbeli'nin araştırmayı yapanlara yönelik 'cahil ve kafir' sözleri de eleştirildi.

cübbeli-ahmet-hoca1.jpg

Taslaman, "Bu tip bilimsel buluşlara karşıt olan, sanki İslam'ın bunlarla bir problemi varmış gibi gösteren anlayış. Uydurma hadis ve rivayetleri İslam'ın ta kendisiymiş gibi gösterilmesine karşıyım" dedi.

Programın sunucusu Pelin Çift'in Cübbeli Ahmet'i savunan sözleri ise programa damga vurdu. Cübbeli'ye programa katılması çağrısı yapan Çift'in sözleri üzerine Taslaman "Siz kurtatmaya çalışmaya devam edin" dedi. Çift bunun üzerin "Ben kurtarmaya çalışmıyorum, dengeli habercilik anlayışı ile burada olmayan biri olduğu için yanıt vermeye çalışıyorum. Yoksa ne benim kurtarmama ihtiyacı var... Ne de... Kendisi zaten etkili bir figür" yanıtını verdi.

cübbeli-ahmet-hoca2.jpg

Cübbeli Ahmet Hoca'nın ise, bu sözlere ne yanıt vereceği merak konusu olmuştu. Dün geceki sohbetinde Cübbeli Ahmet Hoca'dan beklenen yanıt geldi.

"Benim geçen senelerdeki bir sohbetimi almışlar. Reytingi azalanlar beni haber yapıyor tabii ki. Zaten başka bir progdamda diyor ki, 'O programı yapan kadın en büyük reytingi yaptı. Ben de kadın diye katılmıyorum... Ya kadın diye niye katılmayayım? Telefonla katılacaktım ama halsiz idim, hasta idim. Sabah 5'te yola çıkacağım Efendi Hazretleriyle... Yoksa katılırdım."

FELSEFENİN ÇOĞU AHMAKLIKTIR

Caner Taslaman'ın Cübbeli Ahmet Hoca'nın eski bir sohbetini hatırlatıp eleştirmesine Cübbeli Ahmet Hoca, "Yok din tüccarıymış, Biruni miruni bir şeyler saydı. Bunlar benden utanırmış, eskidende varmış böyle şeyler gericiler, yobazlar falan. Allah, Allah! Adam o sohbetin başını dinlememiş, mevzuyu bilmiyor. Bir şeyden haberi yok. Ben onun diğer sohbetlerini de dinledim diyor. Adı da neydi, Caner Taslaman. Bak Caner Bey! Sen bana Cübbeli diyorsun ama ben sana Caner Bey diyorum, felsefecisin. Bir de Kuran'dan anlıyorum diye hocalık taslıyorsun, felsefeyle Kuran bir araya gelmez. Bak Caner Taslaman, bize hocalık taslama. Felsefeyi bize savunma... Felsefenin çoğu ahmaklıktır" sözleriyle yanıt verdi.

cübbeli-ahmet-hoca3.jpg

BANA İFTİRA ATIYORSUN

"Sen benim sohbetlerimi dinledim diyorsun ama bana iftira ediyorsun. Ben hiçbir zaman astronomi ilimlerine karşı değilim. Ve astronomi ilmini yasaklayacak bir beyanım yoktur" diyen Cübbeli Ahmet Hoca şöyle devam etti:

Sen beni ne zannediyorsun? Hurafeler anlatıyor diyorsun. Ben Kur'an-ı Kerim'in tefsirini yapmışım. Ben 7 yaşımdan beri bu işlerle uğraşıyorum. Allah gökte bakın neler var derken ben bunu nasıl yasaklayabilirim? Cahil miyim?...

Ama peşinden Allah inanmayan topluma ayet he yapsın, hadis ne yapsın, uyarıcı ne yapsın, peygamber ne yapsın? O kadar uzaya bakıyorlar ama yine en büyük gavur da onlar."