BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  MEDYA

Cübbeli Ahmet Hoca hakkında şok iddia!

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a konuşan İslamcı yazar İhsan Eliaçık Cübbeli Ahmet Hoca hakkında bomba bir iddiada bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a konuşan İslamcı yazar İhsan Eliaçık, Cübbeli Ahmet Hoca hakkında olay yaratacak bir iddiada bulundu.

İhsan Eliaçık, internette Cübbeli Ahmet Hoca'nın adıyla 'yakmayan kefen' satıldığını söyledi. İşte İhsan Eliaçık'ın o sözleri:

KABİR AZABINDAKİ ATEŞTEN KURTULUYORSUN

İnternette "CAH ürünleri" var. Satışta... Cüppeli Ahmet Hoca ürünleri yani...

- Cüppeli Ahmet'in haberi var mı, yoksa adını mı kullanıyorlar bilmiyorum. Eğer adını kullanıyorlarsa mahkemeye versin. Eğer kendisininse açıklamasını yapsın.

- Orada satılan ürünlerden biri "yakmayan kefen". Ceylan derisine Allah'ın isimlerini yazıyorsun, onunla kefenleniyorsun ve kabir azabındaki ateşten korunuyorsun.

- Böylece 70 liralık kefen, oluyor sana 3 yüz 70 lira.

- Bu nedir kardeşim? Yakında cennetten tapu dağıtacaklar. Rüşvet sevap diyecekler. Akrabayı kayırmak Allah'ın emriymiş... Nerelere geldi iş.


2(139).jpg

O SİTEDE NE SATILIYOR?


“Ölünün kefenine yazdığı yahut bir kağıda yazılıp kefenine konulduğunda veyahut ceylan derisine yazılıp kefen içine konulduğunda Meyyiti kabir azabından vesair sıkıntılardan kurtaracak” bu ifadeler Cübbeli Ahmet Hoca ürünlerini sattığını söyleyen “CAH Ürünleri” internet sitesinin ilanından..

Adres olarak İstanbul Fatih'i gösteren Cübbeli Ahmet Hoca ürünleri satan “CAH Ürünleri” adlı site, yüzük, çörek otu yağı, mürekkep, şal, hurma, kokular, ismid ve kefen satıyor.

ÖZEL YANMAYAN KEFEN

Sitede 250 TL'ye satılan kefenlerin tanıtımında “Ölünün kefenine yazdığı yahut bir kağıda yazılıp kefenine konulduğunda. veyahut ceylan derisine yazılıp kefen içine konulduğunda Meyyiti kabir azabından vesair sıkıntılardan kurtaracak” ifadelerine yer veriliyor.


Cübbeli Ahmet Hoca, Gezi olaylarıyla tanınan İhsan Eliaçık'ı gaçan Aralık ayında topa tutmuştu. Cübbeli Hoca, "Bu Gezi'de imamlık yapmış. Bayağı da bir cemaat bulmuş herhalde" sözleriyle dalga geçtiği İhsan Eliaçık'ın zekatla ilgili açıklamalarına da "Komünist misin sen ya?" sözleriyle tepki göstermişti.

KOMÜNİST MİSİN SEN YA?

Dün geceki sohbetinde, "İhsan Eliaçık denen adam, bu hafta bir kanalda benim aleyhime konuşmuş" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Bana yetiştiriyorlar ben hemen sinirlenirim de bindiririm adama. Ben niye bindireceğim, üzülüyorum. Onların adına üzülüyorum" dedi.

İhsan Eliaçık'ın namazla ilgili sözlerine sert çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, şöyle devam etti:

"Ama adam 'Yav namaz diye bir şey yok. Namazın vakti yok, azabı yok, cezası yok, kazası yok. Namaz Allah'la senin aranda istediğin gibi takıl' diyor. Bunun kılıfı yok. Bu Gezi'de imamlık yapmış. Bayağı da bir cemaat bulmuş herhalde. Seriyor oralara bir şeyler kılıyor, kıldırıyor. Bütün malını vereceksin... Komünist misin sen ya? Bütün malını neden versin adam? Zekat kaçta kaç farz, 40'ta bir."

ELİAÇIK İÇİN 'ŞİŞKO' İMASI

"Konuşuyorsun, kelle kulak yerinde benim iki mislim. Ondan sonra yemeyin, yemeyin, yemeyin... Benim gibi 65 kilo ol da konuş" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, İhsan Eliaçık'a eleştirilerini şöyle sürdürdü:

O nereden oluyor, "Ben gürbüzüm. Hava alsam şişiyorum. O başka, olabilir, bazısı da gürbüz olur hakikaten. "Ya hiç yemiyorum, hava alsam şişiyorum" diyor. Hava aldın mı şişiyorsan bir şey batırdın mı inmesi lazım. O zaman niye inmiyorsun? Biri bir şey batırmıyor herhalde. İğne olduğu yok herhalde. Benim gibi günde 5 iğne olsan hergün delik deşik hava tutmaz. Bizde hava tutmuyor yani.