BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli açıkladı doğum kontrol hapı caiz mi?

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'dDğum kontrol hapı caiz mi' sorusuna çok konuşulacak açıklama geldi.

Abone ol

Cübbeli Ahmet Hoca doğum kontrol hapıyla ilgili yine gündemi sallayacak bir açıklama yaptı.

'Cübbeli' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vahdet gazetesindeki köşe yazısında çok merak edilen 'doğum kontrol hapı caiz mi' sorusuna açıklık getirdi.

"DOĞUM KONTROL HAPI CAİZ Mİ?"

Cübbeli Ahmet Hoca, "Doğum kontrolü caiz midir?" konusuna açıklık getirdi. 'Hapların içerisinde dini açıdan haram bir madde yoksa bu hapları almanın dinen caiz olduğu'nu ifade eden Cübbeli "Burada eşlerin birbirlerinde hakları vardır. Faydalanma hakları vardır. Buna da riayet etmek lazım. Ona göre korunma yapabilirsiniz. Buna cevaz verilebilir. Veyahut hamile kalınmamak için haplar kullanılabiliyor. Hapların içerisinde dini açıdan haram bir madde yoksa korunmak için bu hapı almak caizdir. Buna da fetva veriyoruz" dedi.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

cubbeli-ahmet-hoca.20150113125720.jpg "DOKTORLAR YANLIŞ KONUŞUYOR"

Bir süre önce alevlenen kürtaj tartışmalarına da değinen Cübbeli "Kürtaj, çocuk oluştuktan sonra aldırmak demek. Çocuk oluştuktan sonra aldırmak haramdır. Caiz değildir, çocukları diri diri gömmeye benzeyen bir cahiliye âdetidir. Çocuk aldırılmaz. Bu aralar doktorlarda Moda olmuş. Bilmem ne hastalıkları çıkartmışlar. Zihinsel bilmem ne… 'Senin çocuğunda şu görülüyor, bu görülüyor' diyerek 3-5 aylık bebeğe özürlü olacak demeye başlıyorlar. Bu doktorlar kesinlikle yalan, yanlış konuşuyorlar. Böyle bir veri meri tespiti yok" ifadelerine yer verdi.