BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

CTE personel alım sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak?

Adalet Bakanlığı tarafından en az lise mezunu olan ve KPSS şartı aranan CTE personel alım başvuru sonuçları bugün açıklanacak. 2018 CTE personel alım sonuçlarının Adalet Bakanlığı resmi sitesinde saat 16.00'dan sonra erişime açılması bekleniyor. CTE personel alım sonuçları TC şifresi ile sorgulanacak ve sözlü sınavlarda KPSS puan şartı aranacak.

Abone ol

CTE personel alımı sonuçları açıklandı mı, Adalet Bakanlığı CTE sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak sorusu binlerce kişinin gündeminde. Daha önce başvuru ile 7467 CTE personel memur alımı yapacağını duyuran Adalet Bakanlığı CTE sonuçlarını bugün açıklaması bekleniyor. Peki ceza infaz memuru sözlü sınavı ne zaman, CTE personel alımı sonucuna göre mülakat sınavı tarihleri ve giriş yerleri adaylara gönderilecek. 

 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı için başvurularını geçtiğimiz haftalarda almıştı. Adalet Bakanlığı 7467 personel memur alımı CTE personel alımı sonuçları açıklanmaya başlandı. CTE tarafından yayımlanan ilanda alınacak 7467 adet kamu personelinin istihdam edileceği kadrolar ve pozisyon dağılımları şu şekilde verildi:

6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) bulunuyor.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Yayımlanan kamu personeli alım ilanının başvuru sonuçları bugün açıklanıyor. Alım yapan adalet komisyonlarının resmi internet sitesinde açıklanacak sonuçlar ile mülakata girecek adayların adları belli olacak.

KPSS puan sıralamasına göre adaylar mülakatlara ve uygulama sınavlarına çağrılacak. Mülakata gireceklerin listesi başvuru yaptığınız komisyonun internet sitesinden duyurulacak.

CTE personel alımında mülakata çağrılacak adaylar ile ilgili detaylar şu şekilde; İnfaz Koruma Memuru alımı için alınacak sayının 10 katı aday boy-kilo ölçümüne çağrılacak. Katip kadrosu için ise alınacak sayının 20 katı kadar aday uygulama sınavına çağrılacak. Şoför kadrosu için de uygulama sınavına alınacak sayının 10 katı, diğer kadrolar için de alınacak sayının 5 katı kadar aday mülakatlara çağrılacak.

CTE'den yapılan duyuru şu şekilde;

"Norm ve Atama Sistemi (NAS) çalışmalarında sistemden kaynaklanan teknik sorunlardan dolayı gecikme yaşanmış olup, teknik sorunlar giderildiğinden bu hafta itibariyle çalışmalar tamamlanarak atama sonuçlarının en geç 29.06.2018 tarihinde saat 19:00’a kadar teşkilata duyurulması planlanmaktadır.

Kurum birinci ve ikinci müdürleri ile denetimli serbestlik müdürü ve denetimli serbestlik müdür yardımcılarının atamaları ile ilgili çalışmalar ise devam etmekte olup, sonuçların en geç temmuz ayının ilk haftası açıklanması planlanmaktadır.

Tüm teşkilatımıza önemle duyurulur."

KATİPLİK UYGULAMA METİNLERİ YAYINLANDI

Başvuruların açıklanmasından önce 49 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) alımı için uygulama sınav metinlerini yayımladı. CTE katiplik uygulama sınav metinlerine aşağıdaki bağlantıdan direk ulaşabilirsiniz.

Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü ceza infaz kurumu katipliği uygulama sınavı metinlerine ilişkin duyuruda Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri gereği aşağıdaki bağlantıda yer alan yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak gerekiyor.

Yapılacak uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.