BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  DÜNYA

CPJ'den Erdoğan'a tepki!

CPJ Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Nina Ognianova tarafından, "Başbakan Erdoğan'ın sözleri, gazeteciler için gerçek bir risk yaratıyor olmasa, bu sözler bir paranoyanın dışa vurumu olarak çok komik karşılanabilirdi" değerlendirilmesi yapıldı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısındaki "CNN International dalkavuğu, ajan görevi icra ediyor" sözlerine CNN ve ABD hükümetinin yanı sıra, uluslararası basın kuruluşları da sert tepki gösterdi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (Committee To Protect Journalists-CPJ), yaptığı açıklamada Erdoğan'ın gazetecileri karalayan sözlerini sert bir dille eleştirdi. CPJ Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Nina Ognianova tarafından, "Başbakan Erdoğan'ın sözleri, gazeteciler için gerçek bir risk yaratıyor olmasa, bu sözler bir paranoyanın dışa vurumu olarak çok komik karşılanabilirdi" değerlendirilmesi yapıldı. Ognianova, "Biz, Başbakan ve tüm Türk yetkilileri, medya düşmanlarını cesaretlendiren ve basın özgürlüğü konusunda tüyler ürperten sorumsuz ifadelerden kaçınmaya çağırıyoruz" dedi. Kolluk kuvvetlerinden de gazetecilere karşı şiddet kullanmayı durdurmalarını isteyen Oganiova, gazetecilerin şiddet ve tacize maruz kalmadan yapabilmelerinin basın özgürlüğünün temellerinden biri olduğunu vurguladı.