BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.481,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çözüm sürecinin hedefi terörü bitirmek

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecindeki hedefin terörü tamamen sonlandırmak olduğunu söyledi.

Abone ol

Toplumun sürece destek verdiğini belirten Atalay, “Şiddetin ve terörün olduğu ortamda makul ve rahat şekilde siyaset kurumu bütün konuları ele almakta zorlanıyor” dedi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen 38. Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı. Atalay burada yaptığı konuşmada, yeni anayasa konusuna değindi. Yürürlükte olan anayasanın birçok maddesinin değiştirildiğini anlatan Atalay, “Millet iradesini hiçe sayan darbe döneminin ürünü olan demokratik olmayan birçok maddesi değiştirildi. Şuanda mecliste olan yeni bir anayasa çalışması sürüyor. Bizim gayretimiz iktidar partisi olarak bu dönemde anayasanın tamamını yenilemek. Çünkü anayasada sorunlar var halen.” dedi.

Konuşmasında çözüm sürecini de değerlendiren Atalay, “Çözüm süreci olarak tabir ettiğimiz bir çalışmanın içindeyiz. Gayet şeffaf bir şekilde yürüyen bu sürecin nihai hedefi terörün tamamıyla sonlandırılması, bütün renklerin bütün farklılıkların uyum ve huzur içinde bireysel ve kültürel hakları ile huzur içinde yaşamasını sağlamaya dönüktür.” diye konuştu.

Çalışmanın birçok boyutu olduğuna dikkat çeken Atalay, “Birçok boyutu olan çalışma. Entegre bir strateji diyoruz. Bunun ekonomik ve kültürel boyutu var.Uluslararası boyutu var. Hepsi birlikte yürütülüyor. Yaşam hakkı ihlali başta olmak üzere terör ve şiddet ortamından beslenen her türlü insan hakları ihlalinin son bulması. Şiddetin bitmesi ve siyaset kurumu içinde varsa bütün sorunların çözülmesi. Şiddetin terörün olduğu ortamda makul ve rahat şekilde siyaset kurumu bütün konuları ele almakta zorlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Terör ve şiddetin bitmesiyle siyaset kurumunun insan hakları ile ilgili sorunları daha fazla gündemine alacağını aktaran Atalay, “Bu kapsamda sürece bütün kesimden ciddi destek ve olumlu beklenti gözlemlenmekte. Toplumun büyük desteği var. Bütün kesimlerde büyük bir umut var.Artan kamuoyu desteği bu çalışmamızı güçlü şekilde yürütmemize destek vermiş oluyor. Akil İnsanlar Heyeti oluşturduk. Bu heyet değişik kesimleri temsil ediyor. Devlet ve toplum arasında bir sivil göz olarak yoğun çalışma yapıyor. İnşallah bunlar verimli yürüyecek. Sonuca ulaştığımızda hem Türkiye’de hem bölgemizde büyük bir huzur sağlanacak. Barıştan huzurdan daha fazla söz etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.