BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  DÜNYA

Çözüm sürecine ihanet, Kürt halkına ihanettir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Part) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, "Çözüm sürecine ihanet, Kürt halkına ihanettir. BDP provokasyonlar...

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Part) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, "Çözüm sürecine ihanet, Kürt halkına ihanettir. BDP provokasyonları engelleyecek tavırdan vazgeçmezse, çözüme ciddi bir katkı vermezse bu ihanetin bir parçası haline gelir" dedi.
Demirkıran, beraberindeki heyet ile birlikte Pervari ilçesinde verilen iftar yemeğine katıldı. Burada incelemelerde bulunan Demirkıran, çözüm süreci ve PKK’ya son dönemde artan katılımları değerlendirdi. Geçmiş dönemlerde de PKK’ya katılımın olduğunu kaydeden Demirkıran, çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde barışla sonuçlanması için çabaladıklarını dile getirdi. Demirkıran, "Ama maalesef çok çaplı provokasyonlar oluyor. Diyarbakır’da, Siirt’te ve Pervari’de maalesef bu gibi ciddi ölçüde provokatör var bunu görebiliyoruz. Bu işi baltalamaya çalışanlar var. Biz Türkiye’nin normalleşmesi için, Türkiye’de bulunan tüm fertlerin, ben kendimi huzurlu ve güvenli hissediyorum demesi için, bölgede akan kanın durması için herkesin elini taşın altına koyarak çözüm sürecini desteklemesi ve katkı vermesi gerekir. Çözüm sürecine ihanet, Kürt halkına ihanettir. BDP provokasyonları engelleyecek tavırdan vazgeçmezse, çözüme çok ciddi bir katkı vermezse bu ihanetin bir parçası haline gelir. Bu amaçla BDP’ye sesleniyorum, hükümet elini taşın altına koydu, siz de elinizi taşın altına koyun. 5-6 aylık bir dönemde bir şehit cenazesi gelmedi, bir kan akıtılmadı, bu çok önemli bir gelişmedir. Ancak provokasyonlar süreci tıkamaya çalışıyor buna engel olunmalıdır" diye konuştu.
Demirkıran ve beraberindeki heyet, iftarın ardından esnafı ziyaret ederek sohbet etti. Program, 5 Temmuz 2013 tarihinde ilçe merkezinde gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Abdullah Korkusuz’un ailesin yapılan taziye ziyaretinin ardından sona erdi.
(İHA)