BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  MEDYA

Çözüm sürecinde 'üçüncü göz' için sürpriz isim

Çözüm sürecinde PKK ile hükümet arasında belirlenecek bir 'üçüncü göz' pozisyonu için PYD Eşbaşkanı Salih Müslim sürpriz bir şekilde bu iş için gönüllü olduğunu açıkladı.

Abone ol

Demokratik Birlik Partisi Eşbaşkanı Salih Müslim, çözüm süreciyle ilgili flaş bir çıkış yaparak önemli bir 'arabuluculuk' için aday olabileceğini açıkladı.

Müslim, Hürriyet gazetesi yazarı Verda Özer'e Erbli'de yaptığı açıklamada, çözüm sürecinde Türkiye ile PKK arasında arabuluculuk yapabileceğini; 'üçüncü göz' olabileceğini aktardı; "Yeter ki Türkiye bizi tanısın, her şekilde hizmet ederiz" dedi.

Müslim'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Esad'ın gitmesini en fazla isteyen biziz. Bu konuda Ankara'yla anlaşıyoruz. Ancak Türkiye Selefileri destekleyerek bunu yapmaya çalışıyor. Biz ise bu gruplara karşıyız. Nusra ve Özgür Suriye Ordusu da dahil.

"TÜRKİYE İLE DÜŞMAN OLMAK İSTEMİYORUZ"

('PYD neden Suriye Ulusal Koalisyonu ile birlikte hareket etmiyor?' sorusuna yanıt) Biz SUK için çok çabaladık. Ama Türkiye SUK'a kimliksizleşerek, bizi var eden her şeyden vazgeçerek katılmamızı istiyor. Kobani, Rojava ile Diyarbakır'ı ayırt etmenin artık mümkün olmadığını gösterdi. Biz bunu Ankara'ya zaten çok söyledik. Türkiye bizim varlığımızı, kimliğimizi tanısın, biz her şeye varız. Her şekilde hizmet ederiz. Hiçbir zaman Türkiye ile düşman olmak istemiyoruz. Arabuluculuk yapabiliriz. PKK ile hükümet arasında.

"KEŞKE 6-7 EKİM OLAYLARINDA YARDIM EDEBİLSEYDİK..."

('6-7 Ekim olayları sırasında Ankara'yla bir temasınız oldu mu?' sorusuna yanıt) Hayır olmadı. Keşke olsaydı, yardım edebilseydik, 40 kişi yaşamını yitirmeseydi.

Ölenler bizim de insanlarımızdır. Elele olursak, yapabileceğimiz çok şey var. Yeter ki Türkiye bizi tanısın.