BIST 9.709
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çözüm sürecinde en büyük adım atıldı!

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Çözüm süreciyle ilgili atılabilecek en büyük adım Meclisten bir yasanın çıkmasıydı" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay açıklama yaptı. Atalay çözüm sürecine ilişkin olarak, "Çözüm süreciyle ilgili atılabilecek en büyük adım Meclis'ten bir yasanın çıkmasıydı. Çözüm süreci içinde yapılacakları o yasa içerisinde yaptı" dedi.

Beşir Atalay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

NİHAİ KARAR VERİLDİ

-Getirdiğimiz bazı ilkeler var. Mesela bu seçimde teşkilat başkanlıklarına aday olacak kişiler ilk genel seçimde milletvekilliğine aday olmayacak gibi kısıtlarımız da var. Teşkilat olarak çok dikkatli çalışırız. Atacağımız her adımın ilkeleri bellidir. İnşallah bu kongrelerimizle daha da büyümüş olacağız. Dünkü MYK'nın en önemli konusu buydu. Nihai kararlar verildi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE EN BÜYÜK ADIM ATILDI 

-Çözüm süreciyle ilgili atılabilecek en büyük adım Meclis'ten bir yasanın çıkmasıydı. Çözüm süreci içinde yapılacakları o yasa içerisinde yaptı. Yetki Bakanlar Kurulu'ndadır. Bakanlar Kurulu da gereğini yapacaktır. Yol haritası üzerinden zaten çalıştık o bitecek. Eylül sonuna kadar bir yol haritası çıkarılabilirse iyi olacak. Şu anda da bir aksama olmaz. Sayın Başbakanımızın bizzat bu işin koordinasyonunu üstlenmesi önemlidir. Ben burada hiçbir aksama görmüyorum. Bu konuda zaaf olmaz. Bu yürüyecektir biz çok ciddiye alıyoruz.

ÇANKAYA BİR DEĞERE SAHİPTİR

-(Köşk'ü Cumhurbaşkanının kullanmaması) Bunlar bir mekan paylaşımıdır. Yeni büyük bir tesis yapıldı. Doğrusu çok güzel bir tesis. Yeni şartları taşıyan bir tesis. Hepsi bizim mekanımız hepsi değerli. Başkentimizde mekanlar paylaşılır. Çankaya bir değere sahiptir. Onlar tabii değerini korur. Zaten kendisinin ifadesi var yeni dönem yeni teammüller diye. Böyle bakabiliriz.