BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Çözüm süreci dağcılık sporunu olumlu etkiledi

15. Kaçkar Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği açılış töreninde konuşan Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, çözüm süreci ile i...

Abone ol

15. Kaçkar Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği açılış töreninde konuşan Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, çözüm süreci ile insanların rahat gezme özgürlüğüne sahip olduklarını söyledi.
Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü (KDRK) tarafından bu yıl 15.’si organize edilen Kaçkar Uluslararası Dağcılık ve Turizm şenliği başlandı. Organizasyon Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Türkiye dışında Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Arnavutluk’tan gelen sporcuların da katıldığı törende konuşan KDRK Başkanı Asım Haberal, “Yaklaşık 200 sporcu ile dağlarda güzel izler bırakacağız. Peşimizde güzel görüntüler ve fotoğraflar getireceğiz. Şenliğe Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Arnavutluk’tan sporcular katılacak. Avusor Yaylası’na hareket edip burada kamp kuracağız. İkinci gün Kemerli Kaçkarlara tırmanış yapacağız. Üçüncü gün yaklaşık dört saatlik yürüyüşün ardından Huser Yaylası’na varıp, kamp kuracağız. Son gün ise Ayder Yaylası’na dönüp şenliğimizi tamamlayacağız’’ dedi.
Törende konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise çözüm süreci ile dağların güvenli hale geldiğini belirterek, “O dağlarda olanlar oraya giden insanları görmek istemediler ve insanlarda korkularından dolayı o bölgelere gidemiyordu. Çözüm süreciyle her tarafta insanların rahat gezme özgürlüğü oldu. Süreç neticesinde artık gidemediğimiz dağlara gidebiliyoruz. Bu sayede daha çok insan farklı dağlara gidecek ve dağcılık sporu da gelişecektir” şeklinde konuştu.
(İHA)