BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,56
HABER /  DÜNYA

Cosby tecavüz iddialarına cevap verdi

77 yaşındaki Cosby, Melbourne, Florida’daki komedi şovu öncesi bir gazetenin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Komedyen Bill Cosby, bir Florida gazetesine cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili konuşarak “imalara cevap vermek” zorunda olmadığını dile getirdi.

77 yaşındaki Cosby, Melbourne, Florida’daki komedi şovu öncesi bir gazetenin sorularını yanıtladı.

Komedyen, birçok kadın tarafından kendine yöneltilen ilaçla uyuşturarak cinsel taciz ve zorlamada bulunma suçlamalarıyla ilgili yöneltilen sorulara cevap vermeyi reddetti.

“İnsanların hiçbir açıklama yapmamamdan bıktıklarını biliyorum ama bir erkek bu tarz imalara cevap vermek zorunda değildir” şeklinde konuştu.

Komedyen; “İnsanlar hakikat kontrolü yapmalılar. İnsanlar bunları yaşamak ve bu tarz imalara cevap vermek zorunda değil” dedi.

Coby, Melbourne’deki 90 dakikalık şovunun başlangıcında seyirciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Coşkulu karşılama olaysız bir şekilde sessizce biterken komedyen de suçlamalarla ilgili seyircilere herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Real Radio 104.1 adlı bir Amerikan radyosu sunucusu, Cosby’nin şovuna katılacaklara, suçlamalarla ilgili komedyene soru yöneltmelerini ve Cosby’nin cevabını kameraya kaydetmelerini en iyi çekimi yapana da para ve ödül verileceğini önerse de seyircilerin hiçbiri bu tarz bir harekette bulunmadı.

Cosby, seyircilerine yapılan bu tarz tekliflerin “kardeşlik birliği duygusu” yarattığını söyledi.

“Varsayın ki biri silah getirip daha fazla aptallık yapmaya karar verdi… Haberler yapılacak ve radyolar yalanlama yapacak ancak ya insanlar bunu dinlemeyip kendilerini şiddete verirlerse ne oludu?” diyerek yapılan radyo çağrısına yanıt verdi.

Komedyene herhangi bir dava açılmadı ve avukatları tecavüz iddialarının iftira ve asılsız olduğunu açıkladı.

Cosby’nin haftaya gerçekleşecek Las Vegas performansı ile Arizona, Illinois, South Carolina ve Washington’da gelecek yıl içinde gerçekleştireceği 4 şovu iptal edildi.

NBC ve Netflix Inc şirketleri komedyenle olan projelerini bu hafta içinde düşürürken, suçlamalar iddia niteliğinde olsa da bu durum Cosby’nin insanların gözündeki erdemli imajını ve şov dünyasındaki geleceğini oldukça kötü etkiledi.