BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.471,55
HABER /  GÜNCEL

Çorum hava durumu çok yoğun kar yağışı var

ÇORUM hava durumu raporu yoğun kar yağışı uyarısıyla geldi. Çorum Valiliği 28 Aralık çarşamba günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını ilerleyen zamanlarda duruma göre değerlendirecek.

Abone ol

ÇORUM için hava durumu raporları kar alarmı verdi. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yayınladığı son hava durumu raporunda tüm yurtta yılbaşına kadar yoğun kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Çorum'da kar yağışı çarşamba günü başlayacak ve cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edecek.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı batı bölgeleri başta olmak üzere tüm yurtta etkili oluyor. Ankara başta olmak üzere kar yağışı bugün iç anadolu illerinde çok kuvvetli olarak görülüyor. Kar yağışı 4 gün boyunca aralıklarla devam edecek ve 10 santimden fazla kar bırakacak. İstanbul'da etkili kar yağışı perşembe günü görülecek. Konya ve Karaman ise tarihinin en karlı günlerini yaşıyor. Meteoroloji verilerine göre önceki karın üzerine yenisi eklenince Konya’da 45, Karaman’da 85 cm ile tarihin en yüksek kar kalınlığı kayıtlara geçti.

ÇORUM HAVA DURUMU
Meteorolojiden gelen Çorum hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı görülüyor. Çarşamba günü etkili olan kar yağışı Çorum'da cumartesi gününe kadar devam edecek. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığında önemli düşüşler olacak.

28 ARALIK ÇARŞAMBA OKULLAR TATİL Mİ?
Kar yoğun olarak bastırınca gözler illerin valiliğine döndü. Okullar tatil mi sorusunun cevabını illerin valilikleri yapacakları son durum değerlendirmeleri ile karara bağlayacaklar. Bir çok ilden kar tatili haberi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?
Meteoroloji İşleri Müdürlüğünün tahminlerine göre kar yağışı yarın yani 29 aralık perşembe ve 30 Aralık cuma günü etkisini artırarak devam edecek. Kar yağışı Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta Karadeniz ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun olarak görülecek. Yağışlı sistemin 2016 yılının son gününde de Batı kıyılarımız dışında yurt genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.