BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çöpten kazandı, okul yaptırdı

Almanya'da 32 yıl çöpçülük yaparak biriktirdiği parayla Manisa'daki köyüne okul yaptırdı.

Abone ol

Manisa’nın Çortak Köyü’nde yaptırılan 12 derslikli, 3 katlı Nimet-Ömer Kahraman İlköğretim Okulu tamamlanarak hizmete girdi. Köydeki eski okulda öğrenim gören ilk kademe öğrencileri yeni binalarına taşındı. Ana sınıfı da açıldı, okul öncesi çocuklar eğitim şansı yakaladı.

RÜYASI GERÇEK OLDU

Önümüzdeki yıl, Selendi İlçesi’nde öğrenim gören 6, 7 ve 8’inci sınıflarla, çevre köylerin taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerinin, yeni yaptırılan eğitim yuvasında öğrenime başlayacağı belirtildi. Böylece her gün gidiş-dönüş 40 kilometreye yakın yol katederek eğitim gören çocukların çilesinin sona ereceği bildirildi. Bütün bunların arkasında ise "rüyasının gerçek olduğunu belirten" 3 çocuk, 6 torun sahibi bir insan var: Ömer Kahraman.

ALMANYA’DA ÇÖPÇÜLÜK

Bugün 70 yaşında olan Ömer Kahraman, sevincini "Allah herkese okul yaptırmayı nasip etsin" sözleriyle dile getirdi. 32 yıl Almanya’da belediye çöpçülüğü yaparak biriktirdiği parayla köyüne eğitim yuvası kazandırma kararı aldığını anlatan Kahraman, şunları söyledi:

TORUNU LÖSEMİ HASTASI

"Almanya’dayken hep memleket özlemi çektim. Yıllar sonra dönüp geldiğimde çocuklarımızın çektiği eğitim sıkıntısını gördüm. Her gün kilometrelerce yol katedip okula gitmelerine gönlüm razı olmadı. Artık kendi köylerinde eğitim görecekler. Bu okul bana 550 bin YTL’ye mal oldu.

Önümüzdeki yıl en az 300 çocuk burada öğrenim görecek. Okul da köyümüz de cıvıl cıvıl olacak. Altı torunum var, onlar da burada okuyacak. Liseye kadar eğitim çilesi bitecek. Erkek torunum üç yıldır lösemi hastası. Ona uygun ilik bulamadık, ama onun iyileştiği günleri de görmek en büyük dileğim
."

Hürriyet