BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  GÜNCEL

Çömez'den Erdoğan'a mektup var!

Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan ve kaçak olduğu için hakkında tutuklama emri olan Çömez mektup yazdı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a partisinin dünkü grup toplantısında "Medyanın, canı yanık annelerin ayılıp bayılmalarla ilgili görüntülerini yayınlamaları kime hizmet eder ülkeye mi, terör örgütüne mi" diyerek medyayı eleştirdi.

Bu sözlere Ergenekon soruşturması kapsamında kaçak olarak yargılanan AKP Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez’den yanıt geldi. Çömez avukatları aracılığıyla, televizyonda yöneticiyken aynı lafları söylediği için bugün Ergenekon'dan yargılandığını aktardı.

Çömez mektubunda, Flash TV’de genel koordinatörlük görevinde bulunduğu dönemde kanalın terör olayları karşısında belirlenen yayın ilkelerine ait bir notun, kendisinin de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile yargılandığı "Ergenekon" davasının iddianamesine konu edildiğini anımsattı.

HABERLERİ TAHRİK EDİCİ UNSUNLARAN ARINDIRIYORDUK

Çömez, kanalın ilkelerinin belirtildiği notta, "Şehit yakınlarının gösterdiği haklı tepkilerin, özellikle ağlama ve dövünme şeklindeki tavırların Türk halkının moral motivasyonunu negatif yönde etkilememesi ve terör örgütüne psikolojik propaganda imkanı sağlamaması için sorumlu yayıncılık anlayışı gereği özenle, seçilerek gösterilmesi, haberlerin tahrik edici unsurlardan arındırılması, soğukkanlı ve vakur nitelikli olması gerektiğinin" vurgulandığını kaydetti.

Çömez, bu tür bilgi notlarının kanalın sahibi ve üst düzey yöneticileri arasında zaman zaman paylaşıldığını ve notta ilgili kişilerin isimlerinin "kolaylık olsun diye" baş harflerinin kısaltılması ile verildiğinin altını çizdi. Çömez, "İddianamede vurgu yapılan isimlerin sadece baş harfleri ile kodlanması, iddia edildiği gibi terör örgütü üyelerinin kendi arasında kullandığı bir kodlama yöntemi değil, resmi olmayan kanal içi yazışmalarda kolaylık sağlanması açısından tercih edilen bir uygulamadır" dedi.

"BİZ YARGILANIYORUZ..."

Söz konusu kanal içi talimatlarının suç unsuru taşımadığını ifade eden Çömez mektubunda, ayrıca Erdoğan’ın partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Terörle mücadelede, medya sorumsuz davranışlardan kaçınmalıdır. Görüntülü medya, yazılı medya birlik beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu dönemde kalkıp da evin içine girmek suretiyle orada o içi yanık, canı yanık annelerin tavırlarını her taraftan çekerek bunları sürekli göstermek, oradaki ayılıp bayılmalarla ilgili bu görüntüleri yayınlamak kime hizmet eder. Allah aşkına, ülkeye mi, terör örgütüne mi" şeklindeki sözlerini anımsattı.

Çömez, Başbakan Erdoğan’a "Biz, sorumlu bir yayın politikasını tercih etmişiz. Bugün sizin de savcısı olduğunuz davada bu nedenle yargılanıyorum. Siz ise bugün Başbakan kimliğinizle, sorumlu yayın yapmayanları, terör örgütüne hizmet etmekle suçluyorsunuz" diyerek eleştirdi.

SİZE YAZDIKLARIMI BULUN

Çömez öte yandan, milletvekili olduğu dönemde Başbakan Erdoğan’a "terör örgütü ile nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda çok sayıda mektup ve raporlar" sunduğunu da anımsatarak, "Lütfen bunları arşivinizden bulun ve yeniden okuyun. O dönemde size yazdıklarımın ne kadar doğru ve haklı olduğunu göreceksiniz. Eminim bundan sonra alacağınız kararlarınızda da istifade edeceksiniz" dedi.