BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,32
HABER /  DÜNYA

Çömelip kalkana bedava bilet!

2 dakika içinde 30 kere çömelip kalkabilenlere Moskova metrosunun yeni bilet terminali bedava bilet veriyor

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'da metroya yerleştirilen yeni bilet terminali, 2 dakika içinde 30 kere çömelip kalkabilenlere bedava bilet veriyor.
     
2014 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Rusya'da, Soçi Olimpiyatları'na ilgiyi artırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla kurulan elektronik bilet terminali, içine yerleştirilen sensörler sayesinde karşısındakilerin hareketlerini algılıyor. Terminal, 2 dakika içinde 30 kere çömelip kalkma hareketi yapana 30 ruble değerinde bir binişlik metro bileti
veriyor.
     
Terminal, Rusya Olimpiyat Komitesi'nin açtığı yarışmaya gelen projeler arasında seçilerek Moskova metrosunun Vıstavoçnaya İstasyonu'na yerleştirildi. Bedava bilet veren terminal, özellikle gençler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
     
İlk bedava biletlerden birini alan İvan Volkov, "Moskova metrosunda bir bilet, yaklaşık bir dolara satılıyor. Eğer bu terminalden ayda 100 bilet alırsam, hem bedava spor yapmış olurum hem de 100 dolar ekonomi yaparım. Benim için çok avantajlı" dedi.
     
SPORU YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN

Rusya'nın Olimpiyat şampiyonlarından jimnastikçi Elena Zamalodçikov, AA muhabirine bu tür uygulamaların gençler arasında sporun yaygınlaşması için en iyi yollardan biri olduğunu söyledi. Başarılı sporcu, "Bu proje, gençleri hareket etmeye teşvik ederken maddi olarak da rahatlatacak" diye konuştu.
     
İki Olimpiyat şampiyonluğu bulunan Mariya Kisyeleva da bu terminal sayesinde her bireyin Olimpiyat ruhunu tatma şansına sahip olacağını ifade etti. Kisyeleva, "Kendini ve fiziki durumunu kontrol etme şansın var. Spor yaparken hem eğlenmek hem de az da olsa ekonomi yapmak mümkün" ifadelerini kullandı.