BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'ın yüzde 42 düşecek korkusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan genel seçim öncesi destekçilerini uyardı.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ''Eğer bu performansla gidersek, referandumda alınan yüzde 42'lik oy oranı yüzde 30'lara düşecek''diyerek genel seçim sürecinde yapılması gereken çalışmalar hakkında uyarılarda bulundu.

Çölaşan, İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen ADD Ege Bölgesi Şube Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ABD'nin 12 Eylül sonrasında Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) oluşturmaya başladığını, ''Türkiye'de bölünmüşlüğe dayalı bir toplum modeli oluşturulduğunu'' iddia etti.

REFERANDUM OYU DÜŞECEK

ABD'nin kendi çıkarları için ''üstüne toprak örtülmüş, güçsüz bir Türkiye'' istediğini savunan Çölaşan, ''Türkiye bölünmenin eşiğine gelmiştir. Bu süreçte bizler de suçluyuz. Çünkü hiçbir şey yapmadık. Siyasi partilerimiz halkı tutmak yerine toprak ağalarını içlerine aldılar. Bölgede dış güçlerin desteği ile terör sorunu hiç çözülemedi. Eğer bu performansla gidersek, referandumda alınan yüzde 42'lik oy oranı yüzde 30'lara düşecek'' dedi.

MADDİ KAYNAKLARI ARTTIRALIM

Çölaşan, Türkiye'nin 12 Eylül'den sonra ''tamamen din eksenli eğitim ve kadrolaşma içinde olduğunu'' öne sürerek, ''Mücadele için çok büyük parasal güce ihtiyaç var. Bunun için de maddi kaynaklarımızı artırmanın yollarını aramalıyız. Seçim sürecinde teşhisi doğru koyup tedaviyi ona göre yapmalıyız. Hedef kitlemiz, ortada kalan, aydınlık zihinlere ulaşmak olmalı. Kendilerini geliştirme imkanı olmayan kadınlara, esnafa ve çocuklara ulaşmalıyız. Rejimin bir İslami rejime dönüşmesine, bölünmesine engel olmak istiyorsak, dış düşmanlarımıza karşı mücadele vermeliyiz. Biz yeter ki kendi içimizde güçlü olalım'' diye konuştu.