BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'dan olay iddia! Atatürkçüler HDP'ye oy verdi

Genel seçimlerin ardından seçim sonuçlarını değerlendiren Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Atatürkçüleri ve CHP'yi kızdıracak bir iddia ortaya attı.

Abone ol

Emin Çölaşan, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 10 barajını aşan ve meclise 80 milletvekiliyle giren HDP hakkında şok bir iddia ortaya attı. Bugünkü köşesinde HDP'nin barajı nasıl geçtiğini kaleme alan Çölaşan, HDP'ye oyların Atatürkçüler tarafından verildiğini iddia etti.

Çölaşan, 'Bu partinin yetkilileri şimdi şunları hiçbir zaman unutmasın: “Bu oyların en az yarısı HDP’ye emanet olarak, sadece bu seçimde verilmiş oylardır. Bunların büyük çoğunluğu, yani milyonlarca oy, aslında CHP’ye oy verecek kitleler tarafından sandığa atılmıştır…' dedi.

İşte Emin Çölaşan'ın yazısının o bölümü;

"Bu partinin yetkilileri şimdi şunları hiçbir zaman unutmasın: “Bu oyların en az yarısı HDP’ye emanet olarak, sadece bu seçimde verilmiş oylardır… Bunların büyük çoğunluğu, yani milyonlarca oy, aslında CHP’ye oy verecek kitleler tarafından sandığa atılmıştır… Atatürkçü, demokrat, ülkemizin bölünmesine ve özerklik istemine sonuna kadar karşı olan, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu kitleler… Üstelik onlar dindar ama dinci olmayan, dinimize karşı en ufak bir saygısızlık sergilemeyen, ancak iktidar partisinin din ticaretine ve din sömürüsüne bütün güçleriyle karşı çıkan pırıl pırıl insanlarımız… Oylarını HDP’ye sadece bu nedenlerle, AKP-Tayyip ikilisini çökertip burunlarını sürtmek amacıyla verdiler… Ve amaca ulaşıldı."