BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'dan Kılıçdaroğlu'na muhtıra!

Kıılçdaroğlu'nun türban açılımı Emin Çölaşan'ı çok kızdırdı. Hedefinde hükümet ve CHP lideri vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türbanı yazan Emin Çölaşan zehir zemberek konuştu. 'Türban sorunu ben çözerim' diyen Kılıçdaroğlu'nu da "Bu büyük yanılgısını derhal düzeltmeli" sözleriyle uyardı.

'KUTSAL DİNİMİZİ KULLANMAYA UTANMADILAR'

Sözcü gazetesinde 'Sıkmabaş rezaleti' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Başörtüsünün Anadolu'nun geleneğinde olduğunu belirten yazar, türban konusunda ise çok sertti:

"Kutsal dinimizi, Müslümanlığı, bu üniformaya endekslemekten utanmadılar. Bizim dinimizi temsil eden nesne bu bez parçası mı?"

TÜRBANA 'İTHAL' İDDİASI

Türbandan 'bir metrekarelik bez parçası' diye bahseden yazar, türbanın Ortadoğu'dan ithal olduğunu savundu:

"1970'li yıllarda Arap şeriatçılardan ve İslamcı terör örgütlerinden ithal edilen, Türk kadınının kişiliğini ve özgürlüğünü yok etmeyi amaçlayan ve Müslümanlığın simgesi (!) durumuna getirilen bu bez parçası, bu örtünme ve giyinme biçimi ne Kuran da yer alıyor, ne de dinimizde. "

'KILLARI GİZLEYİN DİYE AYET VAR MI?'

Çölaşan türbanla ilgili muhafazakar kesimleri çok kızdıracak dini bir yorumda bulundu:

"Kuran da "Ey kadınlar, saç kıllarınızı göstermeyin, kılları gizleyin" diye bir ayet var mı?  "Saçlarınız görünmesin diye alnınıza bir de bant çekip işi garantiye alın, altına da topuklara kadar uzun pardösü giyin" diyen bir hüküm bulunuyor mu?"

'DERHAL DÜZELTMELİ'

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın uyarısıyla karşılaşan ancak bildiriyi üstüne almayan Kılıçdaroğlu'nu 'dostane' bir şekilde uyardı:

"Ve üzülerek, bir kez daha yazıyorum: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu konuda artık uyanmalıdır. Böyle konularda pazarlık yapılmaz, ödün verilmez, 'Özgürlük ve demokrasi havariliği (!)' hiç yapılmaz. Elini verirse, Tayyip'e kolunu kaptırır. Cumhuriyet rejimi tehlikede. Bu işin şakası yok. Eğer o türbanlı kesimden kendi partisine oy geleceğini zannediyorsa, Kılıçdaroğlu bu büyük yanılgısını derhal düzeltmeli, partisine ve kendisine güvenen kitlelerde daha fazla hayal kırıklığı yaratmaktan kaçınmalıdır."