BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Çöken köprüden son anda kurtuldular!

Kopenhag’ın kuzeyindeki Helsingor otobanı üzerindeki köprü çöktü! Türk aile otomobillerini köprü çökmeden son anda durdurmayı başardı.

Abone ol
Kopenhag'ın kuzeyinde yer alan Hensingör otobanı çöktü! Helsingor'dan Kopengah'a giden Türk aile ise köprü çökmeden otomobillerini durdurmayı başardı.
 
Kopenhag’ın kuzeyindeki Helsingor otobanı üzerine dün saat 21.30 sıralarında köprü çöktü. Helsingör’den Kopenhag’a  gitmekte olan bir Türk aile, çöken köprünün altında kalmaktan son kurtuldu.

KÖPRÜ ÇÖKMEDEN OTOMOBİLİ DURDURDU

Türk ailenin 17 yaşındaki kızı Berna Bayram, fren yaptıktan sonra köprüye 10 metre kala durabildiklerini söyledi. Berna Bayram, BT gazetesine yaptığı açıklamada, "Annemin aracı ile Kopenhag’a giderken arka koltukta oturuyordum. Birden çok yüksek çökme sesi geldi. Önümüzdeki köprünün çöktüğünü görünce şok geçirdik. Önümüzde iki araç vardı. En öndeki araba köprü çöktüğünde tam dibinde durabildi. Şoför hiç panik olmadan aracı durdurabildi. İyi ki annem otoban olmasına rağmen 80-90 kilometre süratle gidiyordu ve aniden fren yapabildi. Akşam olmasına rağmen köprüde çalışan işçiler kaçışmaya ve bağrışmaya başladılar. İşçilerden biri durmuş sigara içiyordu. Enkazın altında kalan olup olmadığını görmek için arabaların ışıklarını yakmamızı istediler. 4 yıl önce bir aile ferdini trafik kazasında kaybettiğimiz için şok geçirdim" dedi.
 
OTOBAN ULAŞIMA KAPANDI 
 
Kara Yolları İdaresinden Anders Bach Sörensen, köprüdeki enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini, Helsingör Otobanı en önemli ulaşım yollarından biri olması nedeniyle bir an önce trafiğe açmak istediklerini söyledi. Otobanda yıkılan köprünün enkazı kaldırılırken, Tren Yolları kuruluşu DSB de bir açıklama yaparak, söz konusu otobanın üzerinde bulunan hatta ekstra tren seferleri konulduğunu bildirdi.  Otobanın birkaç gün kapalı kalabileceğini belirten yetkililer, ara yollardan sağlanacak trafikte olubilecek yoğunluk nedeniyle sürücülere yola erken çıkmaları tavsiyesinde bulundular.