BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.428,66
HABER /  GÜNCEL

Çökelek Köyü yıkıldı : Ben gidiyorum Mustafa

MANİSA 'da 15 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından Çökelek Köyü yasa büründü. 13 kadının öldüğü kazanın ardından öyle dramlar çıktı ki...

Abone ol

MANİSA Gölmarmara İlçesi'nde, süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı 13'ü kadın 15 kişi bu sabah feci kazada ölmüştü. Süt tankeri sürücünün uyuması sebebiyle meydana gelen kazada yaşamını yitirenlerin hepsi Çökelek Köyü sakinleri çıktı. Köye yas havası inerken ölen 15 kişi ardında herkesi duygulandıran dramlar bıraktı.

Manisa 'nın acıyla kavrulan köyü Çökelek'de hangi köşeye ve hangi sokağa bakarsan gözyaşı akıyor. Sabah uğurladıkları yakınlarının acı haberlerini alanlar, büyük üzüntü yaşıyor.

ÜÇ AYLIK HAMİLEYDİ
Ölenlerle ilgili ortaya çıkan ayrıntılar, yürek burktu. Yaşamını yitirenlerden Nesrin Aydın ile Mehmet Aydın'ın sekiz ay önce dünya evine girdiği öğrenildi.
manisa-trafik-kazasi-yeni-evli-çift.jpgNesrin Aydın'ın üç aylık hamile olduğu belirtildi. O çiften geriye düğün videoları kaldı.

KREDİ BORCU İÇİN ÇALIŞIYORLARDI
Kazada ölenlerden aynı aileden kamyonet sürücüsü Seydi Aydın, karısı Ayşe Aydın, gelini üç aylık hamile Nesrin Aydın, kayınvalidesi Kezban Uysal ve dürünü Azize Kars'ın; banka kredi borcunu ödemek için çalıştıkları öğrenildi. Sürücü Seydi Aydın'ın, kazada kullandığı kamyoneti 1.5 yıl önce kayınvalidesi Kezban Uysal'ın bankadan çektiği kredi ile aldığı, ayrıca oğlunu evlendirirken de yine kredi çektiği belirtildi.

"BEN GİDİYORUM MUSTAFA ÇOCUKLARA İYİ BAK'

ekran-resmi-2015-07-06-16.58.52.pngÖlenlerden evli ve iki çocuk annesi 41 yaşındaki Yıldız Öztürk'ün kocası Mustafa Öztürk, sabah eşiyle son konuşmasını anlattı. Mustafa Öztürk, "Akşam benimle başbaşa çay içmek istediğini söyledi. Biz de birlikte oturup çay içtik. Hatta bugün işi bittikten sonra bir yakınımızın evinde çay içmek, yemek yemek için buluşacaktık. Sabahleyin bana 'Ben gidiyorum Mustafa çocuklara iyi bak' dedi. Adeta veda eder gibi gitti" diye konuştu.

BABASIYLA AYNI YERDE ÖLDÜ

Yıldız Öztürk’ün 94 yaşındaki babannesi ise torununun acısına zor dayandı. Torununun, oğlu ile aynı kaderi yaşadığını, babası ile aynı yerde öldüğünü ifade ederek, “Babası da kazadan öldü. Babasına benziyordu hep babasına benzedi. Kaza, babasının kaza yaptığı yere yakın yerde olmuş” dedi.

GİTMEYİN ALLAH AŞKINA DEDİM
Yıldız’ın kayınvalidesi Saadet Öztürk ise gelinin sabah evden çıkarken çay içerek gittiğini söyleyerek “Allah’tan geldi ne yapalım. Çırpındık ama kolayı yok. 2 oğlu var biri 17 yaşında biri 10 yaşında. Kocası hasta kalp hastası. Çay pişirmiş ben de sininin üstüne koydum çay içti. Sabahları yaprak toplamaya giderken çay içerdi. Giderken görmedim sabah, içmiş çayını gitmiş. Dün akşamüstü oturduk burada çay içtik yine hep beraber. Ben ‘Ramazan mübarek gün gitme kızım yetiversin artık. Gitmeyin Allah aşkına’ dedim. O da ‘Anne dedi 2-3 gün daha gidelim bayramda gitmeyeceğiz’ dedi. Temelli kaldılar” diye konuştu.

BAYRAMLIK KIYAFET ALMAK İÇİN GİDİYORDU

ekran-resmi-2015-07-06-16.58.43.pngKazada annesi Nurdane Kaya'yla yaşamını kaybeden 15 yaşındaki Burak Kaya'nın ise sadece bir bayramlık kıyafet alabilmek için grupla birlikte çalışmaya gittiği öğrenildi. Burak Kaya'nın bayramda yeni kıyafetiyle dolaşmak için çıktığı yolculukta yaşamını yitirmesi üzüntü yarattı.