BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  GÜNCEL

Çok yağ tüketenler dikkat!

Kanserden korunmak için yağ tüketirken nelere dikkat etmeli.

Abone ol

Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu aşırı tüketiminin kansere neden olduğunu söyledi. Haydaroğlu, “Fazla yağ alımı kanser, kalp, damar hastalıkları, hipertansiyon gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Yağ tüketiminde yağın miktarını değil kalitesini artırmak gerekir. Yağ alımını azaltmak için yemekleri az yağla pişirin, et yemeklerini kendi yağlarıyla pişirin, kızartma, kavurma yerine haşlama, ızgara, fırında pişirme yöntemlerini tercih edin" dedi.

ARADAKİ FARKI BİLİN

Günlük yağ tüketiminin yüzde 30’u aşmaması gerektiğine dikkat çeken Prof. Haydaroğlu, “Sağlıklı beslenme için gerekli yağlar doğru türde olan yağlardır. Bu nedenle yararlı ve zararlı yağların farklarının bilinmesi gerekir” dedi. Tekli doymamış yağ ve çoklu doymamış yağların ”sağlıklı" doymuş yağ ve trans yağların ise “zararlı" olduğunu ifade eden Haydaroğlu, “dengeli beslenmede yağ oranının artması yalnız şişmanlık, kalp, damar hastalıklarına değil kanser riskinin artmasına da etkili olur” dedi.