BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Çok konuşulacak anket! Muharrem İnce oyları arttırır ama...

RS FM'de Yavuz Oğhan'ın programına konuk olan Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı "31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde, Muharrem İnce aday olurca CHP'in oyları 5-6 puan artar fakat yine de Binali Yıldırım'ın oylarına şimdilik yetişemez" dedi.

Abone ol

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti ile MHP arasındaki 'Cumhur İttifakı'nın devam edeceği kesinleşirken muhalefette ise görüşmeler hala devam ediyor. 

RS FM'deki 'Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle' programına konuk olan Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde, İstanbul'da nasıl bir tabloyla karşılaşılacağına ilişkin yaptığı çalışmayı ve tahminlerini aktardı.

'AK PARTİ YÜZDE 53, CHP YÜZDE 47': "Bu pazar, "Sadece AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterse kime oy verirsiniz?" diye sorduk. AK Parti'ye oy vereceğini söyleyenler yüzde 53, CHP'ye oy vereceğini söyleyenler yüzde 47" diyerek sözlerine başlayan Sarı, "Ama şunu da unutmamak lazım: AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, CHP'ye göre çok daha belirgin. CHP'de hala kesin bir karar verilebilmiş değil. Bu sonucu değiştirir" dedi.

Konsensus'un İstanbul anketi açıklandı hangi parti ne kadar oy alıyor?

CHP İLE İTTİFAK AK PARTİ'YE YARIYOR:  HDP'nin ve İYİ Parti'nin seçime girmemesinin, CHP'nin aleyhine bir sonuç doğuracağını savunan Sarı, "HDP seçmeninin bir kısmıyla, İYİ Parti seçmeninin bir kısmı, CHP'yle ittifak yapıldığında AK Parti'ye oy veriyor" dedi.

'MUHARREM İNCE OYLARI ARTTIRIR AMA...' Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin İstanbul adayı olması halinde partisinin oylarını 1 puan artırdığına değinen Sarı, "CHP'de ise, Muharrem İnce oyları 5-6 puan artıyor. CHP'nin oyları, Muharrem İnce aday olduğunda, yüzde 42 civarına çıkıyor fakat yine de Binali Yıldırım'ın oylarına şimdilik yetişemiyor" dedi.

'İMAMOĞLU VE TEKİN'İN TANINMA ORANI DÜŞÜK, BEĞENİLME ORANI YÜKSEK': CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ismi geçen Gürsel Tekin ve Ekrem İmamoğlu'nun aday gösterilmeleri halinde ortaya çıkacak tabloyu da değerlendiren Sarı, "CHP adayları içinde, Ekrem İmamoğlu ve Gürsel Tekin faktörleri de var. Çok fazla tanınmadıkları için, partisinin oyuna yakın oylara tekabül ediyorlar. Ama tanıyanlar tarafından, İmamoğlu'nun da Tekin'in de  beğenilme oranları çok yüksek. Ama tanınma oranları düşük." dedi.

"İMAMOĞLU MHP SEÇMENİNDEN OY ALABİLİR": Sarı sözlerini noktalarken, halen Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu'nun MHP seçmeninden de oy alabileceğini ifade etti.