BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  DÜNYA

Çocuklukları tecavüzle geçti!

İspanya’da bazı papazların çocuklara tecavüz ettikleri iddiası tüm dünyayı çalkaladı!

Abone ol

İspanya’nın Endülüs bölgesindeki Granada kilisesine bağlı bazı papazların küçük yaştaki çocuklarla özel evlerde partiler düzenledikleri ve bu partilerde çocuklarla cinsel ilişkiye girerek alemler yaptıkları iddia ediliyor.

İspanya, bazı din adamlarının küçük çocuklarla yıllardır 'alem yaptığı' iddialarıyla çalkalanıyor.

Bu iddialar, söz konusu çocuklardan birinin Katolik dünyasının ruhani lideri Arjantinli Papa Françesko’ya gönderdiği bir mektupla ortaya çıktı.

granada.jpg 

Mektubu yazan kişi Granada bölgesinde çalışan bazı papazların kendisine yıllarca tecavüz ettiğini belirterek Papa’dan bu olayın önüne geçilmesini istedi.

24 yaşında olan bu kişi çocukluğunun tamamının papazların sistematik olarak yaptıkları tecüvüzlerle geçtiğine dikkat çekerek hayatının karardığını ve bu alemlerin halen kız erkek gözetmeksizin devam ettiğini yazdı.

PAPA HAREKETE GEÇTİ!

Mektuba cevap veren Papa Françesko da olayla ilgili olarak hemen harekete geçerek İspanya’daki yetkililerle görüşmeler yaptı.

Kilise bu olayın gün ışığına çıkmaması için büyük uğraş vermesine rağmen, basında çıkan haberler sayesinde 12 papaz hakkında soruşturma başlatıldı. İddialara konu olan papazlardan dördü gözaltına alındı. Tutuklamaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade ediliyor.