BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

8 yıl boyunca öz kızına tecavüz etti!

Edirne'de 8 yıl boyunca öz kızına tecavüz eden babaya 27 yıl 3 ay ağır hapis cezası verildi

Abone ol

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde öz kızına 13 yaşından itibaren 8 yıl boyunca tecavüz ettiği, kızından dünyaya gelen gelen çocuğuna da cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan 53 yaşındaki R.B.'nin 'Babalık ve kocalık hakları' elinden alınarak 27 yıl 3 ay ağır hapis cezası verildi.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmaya Kastamonu E Tipi Cezaevi'nden getirilen tutuklu sanık R.B. ile avukatı Bülent Öngün katıldı. Duruşmada son savunmasını yapan sanık baba R.B., öz kızına tecavüz ettiği için çok pişman olduğunu belirterek, "Çok pişmanım, yüce mahkemenize sığınıyorum başkaca bir diyeceğim yoktur" dedi.

Sanık avukatı Bülent Öngün, tutuklu sanık baba R.B.'nin savunmalarına ek olarak tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti savunmaların tamamlanmasından sonra duruşmaya ara verdi. Aradan sonra 1'in Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sibel Kurtoğlu heyletin kararını açıkladı. Heyet, kararında öz kızına 8 yıl boyunca tecavüz eden, kızından doğan ve 17 yaşına gelen çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan R.B.'nin suçunu dosyadaki kanıt durumuna göre sabit görerek, "Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı' suçundan önce 16 yıl ağır hapis cezası verildi. Ceza daha sonra suçun öz kızına karşı ve birden fazla işlemesi nedeniyle 27 yıl 3 aya çıkarıldı.

BABALIK HAKKI ELİNDEN ALINDI

Mahkeme heyeti öz kızına tecavüz ettiği için 27 yıl 3 ay hapis cezası verilen R.B.'nin, 'Babalık ve kocalık haklarını elinden alınmasına' hükmetti. Duruşmanın ardından elleri kelepçeli olarak adliyeden çıkarılan R.B., tutuklu ve sevk aracıyla Kastamonu E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

OLAY NEYDİ?

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi Kurttepe Köyü'nde bir maden ocağında işçi olarak çalışan sanık 53 yaşındaki R.B. öz kızı F.D. ile 13 yaşında olduğu 1988 yılından, evlendiği 1996 yılına kadar 8 yıl boyunca zor kullanarak cinsel ilişkiye girdi. Bu tecavüzler sırasında F.D.'nin 1992 yılında erkek çocuk H.B., 1993 yılında kız çocuğu B.B.'yi dünyaya getirdi. Sapık baba, bir süre sonra memleketi Karabük'e dönerek burada öz kızından tecavüzü sonucu doğan oğlu H.B.'yi evlatlık verdi. Tecavüz ettiği kızı F.D.'yi de komşu köyde tek gözü görmeyen birisi ile evlendirdi. R.B., kızından olan kızı B.B.'yi eşinden olmuş gibi nüfusuna kaydettirdiği tespit edildi.

Karabük'te yaşayan aile lise 3'üncü sınıfta okuyan B.B., geçen yıl Ekim ayında yıllardır ablası olarak bildiği F.D.'nin gerçek annesi olduğunu öğrendiği için intihara kalkışmıştı. Babasının tacizlerini de günlüğüne yazan B.B.'nin intihar teşebbüsü ile de tecavüz olaylarını da ortaya çıkmıştı.

KIZI ŞİKAYETÇİ OLMADI

Davada Recep Berber'in tecavüz ettiği şuanda 36 yaşında olan kızı F.D. talimatla alınan ifadesinde her şeyi anlatırken, kendisine yıllarca tecavüz eden babasından şikayetçi olmadı. Karabük'te yaşayan F.D. ifadesinde, "Babam beni 1988 yılına kadar ormana götürerek zorla tacizde bulundu. Daha sonra Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde Kurttepe Köyü'nde bir maden ocağında çalışmaya başladı. Bir evin içerisinde annem, babam ve kardeşlerimde 7 kişi yaşıyorduk. Gece herkes uyuduktan sonra beni başka bir odaya götürerek zorla tecavüz etti. Yaşadıklarımı tecavüzün başlamasından 8 ay sonra anneme söyledim. Ama o da tecavüze engel olamadı. Babamdan şikayetçi değilim" dedi.

ÇOCUKLARININ ÖNÜNDE ZORLA TECAVÜZ ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, 'adam yaralama' suçundan aranan 25 yaşındaki Cumali Kışkı'nın, sabaha karşı zorla girdiği evde uyuyan 30 yaşındaki B.B.'ye bıçak tehdidiyle çocuklarının gözleri önünde tecavüz ettiği ileri sürüldü.

Olay, bugün sabaha karşı Küçükkırım Mahallesi'nde meydana geldi. Eşinden boşanan 3 çocuk annesi B.B.'nin evinden çığlıklar geldiğini duyanlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis, bahçede gizlenen Cumali Kışkı'yı yakaladı. Perişan halde bulunan B.B. ise Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

B.B., sabaha karşı odasına giren ve tanımadığını söylediği Cumali Kışkı'nın boğazına bıçak dayayarak kendisine tecavüz ettiğini, olayı çığlıklara uyanan çocuklarının da gördüğünü ileri sürdü.

Gözaltında suçunu itiraf eden Cumali Kışkı'nın, 3 Haziran'da Özdemir Sabancı Bulvarı'nda eski Ceyhan Borsa Başkanı Hüseyin Aydız'ı da ayağından vurduğu iddiasıyla arandığı belirlendi.

ÇÜRÜMÜŞ CESEDİ EVİNDE BULUNDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bursa'nın İznik İlçesi'nde yalnız yaşayan, psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü eski öğretim üyesi 46 yaşındaki Doç.Dr. Hakkı Ersin Özbakır, evinde ölü bulundu.

Nüzhetiye Köyü yakınlarındaki evinde yalnız yaşayan Doç.Dr. Ersin Hakkı Özbakır'dan 15 gündür haber alamayan komşuları, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, evin mutfak bölümünde Özbakır'ın çürümüş cesedini buldu. Özbakır'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 5 yıldan bu yana Nüzhetiye Köyü'nde yaşayan Özbakır'ın eşinden boşandığı için psikolojik sorunları bulunduğu belirtildi.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA BÖYLE İŞKENCE YAPTILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Tekirdağ'da, sevgilisinin 5 yaşındaki kızının vücudunu ısıran ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen erkek ile bu yaşananlara göz yumdukları öne sürülen babası ve kardeşi tutuklandı.

Tekirdağ'da lunaparklardaki eğlence makinelerinin tamiratı yapan A.A., 1 ay önce çalışmak için gittiği İzmir'de, eşinden 5 yıldır ayrı yaşayan ancak resmi olarak boşanmayan 1 çocuk annesi E.T. ile tanıştı ve ilişki yaşamaya başladı. 1 hafta süreyle İzmir'de kalan A.A. daha sonra Tekirdağ'a döndü. Sürekli telefon ile görüşen iki sevgili Tekirdağ'da buluşmaya karar verince, E.T. kızı 5 yaşındaki S.N.T.'yi de alarak 2 hafta önce A.A.'nın ailesi ile birlikte yaşadığı Orta Cami Mahallesi'ndeki evine yerleşti.

5-yasindaki-cocuga-iskence-1443415.jpeg

KOMŞULARI POLİSE BİLDİRDİ

İddiaya göre A.A., bir süre sonra sevgilisinin kızı S.N.T.'ye kötü davranıp dövmeye başladı. S.N.T..'nin ağlama ve bağırma seslerini duyan apartman sakinlerinin önceki gün polisi aramasıyla olay ortaya çıktı. Eve gelen polis ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan çocuğu hemen ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Anne E.T.'nin şikayeti üzerine, A.A. ile suça teşvik ve olaya göz yumdukları öne sürülen sevgilinin babası Y.A. ile kardeşi M.A. polis tarafından gözaltına alındı.

CİNSEL ORGANINDA ISIRIK

S.N.T.'nin yapılan doktor kontrolünde vücudunun çeşitli yerlerinde aldığı darbeler nedeniyle izler ve morluklar ile cinsel organında ve kalçasında diş izleri tespit edildi. Ancak A.A. suçlamaları kabul etmeyerek anneyi suçladı. minik kız da ağlayarak, "Beni A. amca dövdü" dedi.

ÖLÜMLE TEHDİT İDDİASI

Polise verdiği ifadesinde İzmir'den gelerek A.A.'nın yanında kalmaya başladıklarını anlatan anne E.T., "Tekirdağ'a taşındıktan bir süre sonra A.A. kızıma ve bana kötü davranmaya başladı. Hatta kızımın vücudunun çeşitli yerlerini ısırdı ve ayağına kaynamış su döktü. Bu yapılanları engel olmak istedim ancak, polise şikayette bulunursam kızımı ve beni öldürmekle tehdit etti" dedi.

DEVLET KORUMASINDA

Tekirdağ Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'nde tedavisi devam eden ve aldığı darbeler nedeniyle yaraları iyileşmeyen S.N.T. devlet korumasına alındı. Savcılığın şimdilik annesinin yanında kalmasına izin verdiği S.N.T.'nin, tedavisinin ardından SHÇEK yurduna yerleştirileceği belirtildi.

Polisteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen A.A. 'Eziyet ve Küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar' suçundan, babası Y.A. ile kardeşi M.A. ise 'Suça teşvik ve göz yumma' suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

15 YAŞINDAKİ KIZINI PARA KARŞILIĞI SATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Tekirdağ'da 15 yaşındaki öz kızı G.B.'yi para karşılığında erkeklere pazarladığı iddia edilen anne 42 yaşındaki S.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tekirdağ'da dün gece, küçük bir kızın zorla 22 FT 617 plakalı otomobile bindirildiği ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti ve aracı kent merkezi girişinde durdurdu. Otomobilin içinde bununan G.B. polislere, "Beni annem zorla erkeklere pazarlıyor, kurtarın" diye bağırdı. Bunun üzerine anne S.A. ile kızla para karşılığında ilişkiye girmek üzere anlaştıkları iddia edilen 33 yaşındaki H.S., 34 yaşındaki V.A ve 35 yaşındaki B.İ. gözaltına alındı.

DÖRDÜ DE TUTUKLANDI
Polisteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen anne S.A. ile diğer şüpheliler

H.E., V.A., ve B.İ., 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel taciz ve fuhuşa teşvik' suçundan tutuklandı. Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderilen annenin, adliye çıkışı kendisini görüntüleyen gazetecilere gülmesi dikkat çekti. Diğer üç şüphelinin polis aracına bindirildiği sırada, adliye dışında bekleyen yakınları gözyaşı döktü. Psikolojik destek verildiği öğrenilen G.B. ise devlet korumasına alındı ve yetiştirme yurduna yerleştirildi.

BOĞAZDAN ÇIKAN KADIN CESEDİ KORKU YARATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Sarıyer'de denizde kadın cesedi bulundu. Ceset, İstinye Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, İstinye Şehir Hatları İskelesi yakınlarında kıyıya vuran cesedi fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen deniz polisi, ilk incelemelerde ateşli silah ya da kesici alet izine rastlanmayan cesedin, 30-35 yaşlarındaki bir kadına ait olduğunu tespit etti. Ceset, Polis-6 adlı tekneyle kıyıya çıkarıldı.

Bu arada, iskelenin kenarındaki bir poşette 13 lira 50 kuruş ve bir çift kadın terliği bulundu.

Ceset, İstinye Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Polis yetkilileri, kadının, Boğaz'da sefer yapan küçük vapurlarla iskeleye gelmiş ya da öldürüldükten sonra denize atılmış olabileceğini, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

BİR KADIN DAHA EŞ KURBANI OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kayseri'de elektrikçi 32 yaşındaki Aytekin Tekdemir, babaevine dönen ve boşanmak isteyen eşi 31 yaşındaki Hatice Tekdemir'i boğazını keserek öldürdü. Kayınpederi Ziya Üstün'ü de ağır yaralayan Aytekin Tekdemir kaçtı.

Olay, bugün saat 11.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesi 385'inci sokak numara 13'teki Ziya Üstün'e ait iki katlı evde meydana geldi. 3 çocuk annesi Hatice Tekdemir, 5 ay önce kendisini bıçakladığı için cezaevine giren ve çıktıktan sonra da sürekli dövdüğünü iddia ettiği 10 yıllık eşi Aytekin Tekdemir'i 3 hafta önce terk ederek, çocuklarıyla birlikte babası Ziya Üstün'ün 2 katlı evinin zemin katına taşındı. Sabah annesini de yanına alarak kayınpederi Ziya Üstün'ün evine gelen Aytekin Tekdemir, eşiyle konuşmak istediğini söyledi. Eşini eve dönmeye ikna edemeyen ve mutfakta tartışan Aytekin Tekdemir, eline geçirdiği ekmek bıçağıyla eşinin boğazını kesti. Gürültü üzerine yanlarına gelen kayınpederi Ziya Üstün'ü de ağır yaralayan, Tekdemir, daha sonra ön camı kırık, plakası alınamayan kırmızı otomobille kaçtı.

Ziya Üstün, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınırken, Hatice Tekdemir çocuklarının gözü önünde olay yerinde yaşamını yitirdi. Hatice Tekdemir'in çocukları ve yakınları göz yaşına boğuldu, annesi Taibe Üstün sinir krizi geçirdi. Polis, Aytekin Tekdemir'i yakalamak için çalışma başlattı

ÖLÜM NEDENİNİ KOLUNA YAZDI VE İNTİHAR ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Zehra Aslantürk, oturdukları apartmanın 8'inci katındaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti.

Olay, saat 01.30 sıralarında Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı'nda Zarifoğlu Apartmanı'nda meydana geldi. Apartmanın 8'inci katındaki dairede oturan Zehra Aslantürk, balkona çıkıp kendini boşluğa bıraktı.

Yapılan ihbarı üzerine sevk edilen sağlık görevlilerin müdahale ettiği Zehra Aslantürk'ün öldüğü anlaşıldı. Cenazesi otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne götürülen genç kızın sol kolunda ise, tükenmez kalemle 'Aile baskısından öldü' yazısı olduğu ileri sürüldü. Aslantürk ailesinin yakınları da genç kızın intihar etmediğini balkondan düştüğünü iddia etti. Açık Öğretim Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Aslantürk'ün ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.