GÜNDEM
18 Mart 2010 Perşembe 09:442 Yorum9077 okunmaÇocukları kendi ellerimizle gömeceğiz
- Haber
Milli Eğitim Bakanlığı araştırdı: Türkiye’deki 51 bin derslik depremde yıkılacak. Bu rapor, yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin enkaz altında kalacağı anlamına geliyor. Çözüm için, bugünkü maddi şartlara göre 100 yıla ihtiyaç var.
Deprem konusunda devletin resmi makamları dehşet verici bir tablo ortaya koydu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın raporuna göre, Türkiye’deki olası bir depremde 51 bin derslik yıkılacak. Bu, her dersliğin ortalama 30 öğrenciden oluştuğu düşünüldüğünde ki bu sayı daha fazla, en az 1,5 milyon çocuk enkaz altında kalacağı anlamına geliyor.
"OKULLAR DEPREME DAYANIKLI DEĞİL"
Raporda, 51 binin dışındaki diğer dersliklerin de güçlendirilmeye muhtaç durumdaolduğu belirtildi. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı da askeri tesislerin yarısının bir depremde çökeceğini açıkladı. Adı geçen yapıların depreme dayanıklı hale getirmesi için gereken maddi imkanın bakanlıklarda olmadığı da belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Meclis Deprem Riski Araştırma Komisyonu'na verdiği bilgiler şöyle:
“Türkiye'de 1998 öncesi yapılan 340 bin derslikten, 51 bini depreme hiç dayanamayacak durumda. Bunların hemen yıkılması gerekiyor. Geri kalanların yüzde 64'ünün ise güçlendirilmesi şart. Bunun için gereken ödenek 10 milyar dolar. Ancak bakanlığın yıllık yatırım ödeneği 1 milyar dolar. Mevcut deprem ödeneğiyle okulların depreme karşı güçlendirilmesi 100 yılda ancak mümkün olabilir"
Milli Savunma Bakanlığı da, Meclis Deprem Araştırma Komisyonu'na şunları iletti:
“2286 askeri binadan 1621'i depreme dayanamayacak durumda. Takviyeye ihtiyaç var. 2002 yılında başbakanlıktan bunun için o günün 500 trilyon lirası kaynak istendi. Ancak bu kaynak sekiz yıldır ödenek yetersizliği yüzünden tahsis edilemedi. TSK'nın inşaat ödeneğiyle sadece 40 bina takviye edilebildi. 1579 askeri bina hala ciddi risk altında.”
Milli savunma bakanlığı yetkilileri tarafından, güçlendirme çalışmalarında önceliğin, içinde mühimmat bulunan binalara verildiği de ifade edildi.














3.SAYFAÜniversitelilerden fasülye saldırısıBursa'da öğrenciler bir porsiyon taze fasülye ücreti yüzünden 6 aylık hamile kadının bulunduğu lokantayı bastı.
BDP'Leyla Zana kararı PKK'ya hizmet eder'Leyla Zana'nın çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalardan dolayı hapis cezasına çarptırılmasına Kürt siyasetçilerden tepki geldi
ERGENEKONBülent Orakoğlu'ndan şok iddiaBülent Orakoğlu, Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürülmesi ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.
FUTBOLİşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri!Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemedeki muhtemel rakipleri netleşti.
DİĞERProtestocu polise kılıçla saldırdıBelediyenin dolmuş kararı bazı sürücüleri çılgına çevirdi. Soluğu belediye binasında alan protestocu, polise kılıç çekti
3.SAYFAKenan Evren'in ismi kaldırıldı Giresun'da, Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adı, Teyyaredüzü İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98












































