BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  SAĞLIK

Çocuklarda özgüven eksikliği nedir nasıl tedavi edilir?

Özgüven eksikliği yaşayan çocuklar için ne yapılabilir? Özgüven eksikliği olan çocuk yetiştirmemek için anne ve baba nelere dikkat etmeli, nasıl bir tutum sergilemeli?

Abone ol

Aileler dikkat! Çocuklarınıza özgüven duygusu kazandırmak yerine özgüven eksikliğini aşılamayın...

İletişim Danışmanı ve Yaşam Koçu Hande Akın, "Çocuklarda özgüven eksikliğine karşı aileler nasıl davranmalıdır?" sorusunu Cevapla.tv'ye cevapladı.

ALABİLECEĞİ KADAR SORUMLULUK VERİN

Özgüven eksikliğinde 0-7 yaş arasında yaşananların büyük öneminin olduğunu belirten Akın, anne ve babalara şu önerilerde bulundu:

"Bir çocuğun özgüveni eksikse eğer öncellikle 0-7 yaş arasında yaşadıklarının büyük önemi vardır. Eğer anne ve baba, çocuk büyürken kendini ifade etmesine izin vermediyse zaten güvenli bir ortamda olmadığını hissetmiştir. Özgüven öncelikle yetiştiği ailede kendini ifade edemediği için kırılmaya başlar. Özgüveni desteklemek için mutlaka ve mutlaka istediği kadar, alabileceği kadar sorumluluğu verin. Bu sorumluluk ne olabilir; en basiti kendi odasını toplaması bile olabilir. Derslerine çalışmasını dikte etmek yerine küçük eylemlerle kendini ifade etmesine alan tanınabilinir."