BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çocuklara özel 'yaşam becerisi atölyesi'

Kağıthane'de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik farklı konularda eğitimlerin verileceği yaşam beceri atölyeleri açıldı.

Abone ol

KAĞITHANE Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki atölye merkezinin açılışında, eğitim merkezinde 9 farklı atölyenin bulunduğunu, burada, yüzlerce, binlerce çocuğun eğitim alacağını söyledi.

Atölyelerle çocukların kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Kılıç, "Şu anda ilgi hayli yüksek. Geleceğin dahileri, ilgi alanlarına göre kendilerini yetiştirecek çocuklarımız arasından çıkacak" dedi.

Kılıç, atölyelerin çocukların bilgi ve becerisine büyük katkısı olacağını vurguladı. Çocukların daha önce isteklerine yönelik eğitim alacakları bu tarz yerler bulunmadığını, bu eğitim merkezini açarak bu eksikliği gidermek istediklerini dile getiren Kılıç, şunları anlattı:

"Buradaki robot atölyesinde eğitim alan bir öğrenci, ulusal ve uluslararası robotik yarışmalarına katılabilecek. Bu çocuklar yeri geldiğinde sadece ilçelerini değil İstanbul'u ve Türkiye'yi gururlandırabilecekler. Bu atölyeler ilçemizin gururu olacak. Herkes çok sevecek. Şimdiden çok yüksek bir başvuru oranı var."

EĞİTİM HİZMETLERİNE YENİ BOYUT

Yaşam Beceri Atölyeleri Projesi'nin Danışmanı ve Koordinatörü Habibe İskender Delibaş ise Kağıthane Belediyesi'nin desteğiyle 19 mahallede kuracakları atölyelerin ilkini bugün açtıklarını söyledi.

Projeyle kamu kurumlarının eğitim hizmetlerine yepyeni bir boyut kazandırmayı hedeflediklerini belirten Delibaş, "Atölyelerin amacı, öğrencilerimizin yeteneklerini tespit edip geliştirmektir" diye konuştu.

Kursların ücretsiz olduğunu dile getiren Delibaş, "Her biri özel konsept tasarımlarıyla hazırladığımız atölyelerimizde öğrencilerimiz eğitim alırken kendilerini özel ve değerli hissedecekler. Düşünme stratejilerinin gelişiminden sanata, mekatronik atölyesinden eğitici drama atölyesine kadar, yaşamın birçok alanına dokunarak eğitim vereceğiz" diye konuştu.

Delibaş, atölyelerde ana sınıfından 12. sınıfa kadar farklı yaşlardaki öğrencilere birçok alanda eğitim verileceğini vurguladı.

Ana sınıfları, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için, masal diyarı, görsel sanatlar, seramik, eğitici drama, akıl oyunları ve düşünme stratejileri atölyeleri açıldığını dile getiren Delibaş, şunları anlattı:

"Ortaokul 8. sınıf ve lise öğrencilerimiz için ilk yardım, mekatronik, robot tasarımı ve programlama, mutfağa girelim, ahşap maket yapımı ve tamir atölyeleri bulunmaktadır. Örneğin Mutfağa Girelim Atölyesi'nde yapacağımız derslerde öğrencilerimiz sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini kavrayarak burada edindikleri kazanımları hayata geçirecekler. Temel mutfak becerilerini ve yemek kültürünü öğrenecekler, gıda güvenliği ve hijyen kuralları konusunda bilinçli bireyler olarak yetişecekler. Çocuklar, sofra adabı ve düzeni, israf etmemeyi, farklı bölgelerin yemek kültürlerini bu atölyede öğrenmiş olacaklar."

Delibaş, Eğitici Drama Atölyesi'nde öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren kendini ifade etmeyi öğreneceğini ve öz güvenlerinin gelişeceğini vurgulayarak, diğer atölyeler hakkında da bilgi verdi.

Kağıthane'deki 19 mahallede 19 merkez kurma hedefleri bulunduğunu aktaran Delibaş, "Türkiye projesi olarak gördüğümüz 'Yaşam Beceri Atölyeleri', öğrencilerin hayata ilişkin gelişiminde çok önemli bir ihtiyacı giderecek" ifadesini kullandı.

YETENEKLER ORTAYA ÇIKIYOR

Konuşmalar sonrası merkezin açılış kurdelesini Kılıç, Delibaş ve beraberindekiler kesti.

Protokol heyeti açılış sonrası merkezi gezerek burada farklı atölyelerde eğitim gören çocukların çalışmalarını inceledi.

En çok ilgiyi çocukların yaptığı robotik cihazlar ile farklı pastalar çekti.

Delibaş, gezi sırasında merkez hakkında bilgi vererek, atölyeler sayesinde çocukların farklı yeteneklerinin ortaya çıktığını kaydetti.