BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Çocuklara deniz yolculuğunda sürpriz

Deniz taşımacılığı sektöründe bir şirket, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda küçük misafirleriyle Eskihisar-Topçular hattındaki ...

Abone ol

Deniz taşımacılığı sektöründe bir şirket, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda küçük misafirleriyle Eskihisar-Topçular hattındaki feribotlarında miniklerin eğlenceli dakikalar yaşamasını sağladı.
Deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren İstanbullines, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda küçük misafirleriyle buluştu. Çocuk bayramında miniklere deniz ve seyahat kültürünü tanıtmayı ve onlara bir bayram hediyesi vermeyi amaçlayan program, çocuklara Eskihisar-Tavşanlı hattında deniz yolculuğu deneyimini yaşatarak, unutamayacakları bir gün geçirmelerini sağladı. Gerçekleştirilen etkinliğe, Gebze ve Yalova’da bulunan okullardan öğrenciler ve velileri katıldı. Feribottaki etkinlikte, 40’ı öğrenci, 39’u veli olmak üzere 79 kişi ağırlandı. Gemiyi gezen çocuklar, Osmanlı Devleti’nin en büyük donanma komutanı olan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın karton maketinin yer aldığı bölümde fotoğraf çektirdi. Eğlenceli dakikalar geçiren minikler kaptan köşküne de çıkarak, kaptan şapkası giyip koltuğuna oturdu. Deniz yolculuğunun keyfini doyasıya çıkaran çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı. Kaptan koltuğuna oturan Ayşe Sıdıka Alışan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Arda Elibol, bir kaptan olarak denizyolu taşımacılığı ile ilgili düşüncelerini misafirlerle paylaştı. Denizyolu taşımacılığının Türkiye’de yeterince kullanılmadığına dikkat çeken Elibol, İstanbul’un başlıca sorunlarından biri olan trafik sorununu çözme yollarından birinin de denizyolu taşımacılığını daha etkin ve yaygın kullanmaktan geçtiğini söyledi.
Eskihisar-Tavşanlı hattında keyifli, eğlenceli dakikalar geçirerek seyahat eden öğrencilere, gemi yolculuğunun sonunda Eğlence Gemisi adlı bir de bulmaca-bilmece kitabı hediye edildi. 10 bin basılan Eğlence Gemisi kitabı Eskihisar limanına gelen tüm çocuklara ve sürücülere 23 Nisan’da gün boyunca ücretsiz gişelerden ve yol üstünde dağıtıldı.
(İHA)