BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çocuk filmleri mülteci çocuklar için beyazperdede

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın düzenlediği 'Çünkü hayaller uçar, sınır tanımaz' sloganıyla yola çıkan 14. Çocuk Filmleri Festivali, İstabul’un ilk ayağını gerçekleştirdi.

Abone ol

Festival, Doğu Anadolu'daki gösterimlerinden sonra Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD)-ASAM iş birliği ve Garaj İstanbul’un desteği ile Dünya Mülteciler Günü öncesi mülteci çocukları sinema ile buluşturdu.

Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de 6 bin çocuğa ulaşan ve bu kez mülteci çocukları sinema ile bir araya getiren TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği festivalde çocuklar, her biri uluslararası festivallerde ödül alan filmleri, sinema ve dizi oyuncusu Fulya Aksular’ın (Masalcı Abla) anlatımıyla izlediler.

Gösterimlerden sonra gerçekleşen Çocuk Jüri Atölyesi ile çocuklar, izledikleri filmler arasından yönetmenliğini Michal Zabka’nın üstlendiği “Bir Yılbaşı Hikayesi” filmini birinci seçerken, atölyeden sonra okulda öğrendikleri Arapça şarkıları söyleyerek eğlenceli anlar yaşadılar.

Çocukların sinemayla tanışmasını sağlayan, sinema kültürü edinmelerinde ve erken yaşta sanatsal üretim denemelerinde yol gösterici bir rol oynayan festival, Eylül ayında film gösterimleri ve etkinliklerle İstanbullu çocuklarla yeniden buluşacak.