BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,09
MEDYA

'Çocuğun öldü dediler, cenazesini bile vermediler'

Hafta içi her gün ATV’de seyircinin karşısına geçen Esra Erol’da toplumsal bir yaranın dosyası işleniyor. Adana Meydan Doğumevi’nde 1980 ila 90’lı yıllar arasında çocuk ticaretinin yapıldığı en az 300 çocuk ailelerinden koparılarak satılmış.

'Esra Erol’da' evlatlık verilen çocukların köklerini bulma meselesi masaya yatırılırken ortaya çıkan hikayeler akıllara durgunluk verdi.

'Esra Erol’da' da; anne ve babalarından habersiz büyüyen veya evlatlık verilen çocukların, ailelerini bulma çabalarını içeren yayın farklı gerçekleri de ortaya çıkardı.

Adana Meydan Doğumevi’nde 1985 yıllarında başlayan şaibeli doğumlar, öldü denilen bebekler, hastanede karanlık kişilerin öldü denen bebekler üzerinden ticaret yaptığını ortaya çıkardı. Bugün o hastanede olan bitenlerin sayısı hala gizemini koruyor. Konuya muhatap kişilerin 'Esra Erol’da'yı arayıp hikayelerini anlatmasıyla çocukların hikayeleri de ortaya çıktı. Meselenin özü hastanede yeni doğan çocukların öldü denilerek gerçek ailelerine verilmeyip o bebekler için para ödeyen başkalarına verilmesi şeklinde gerçekleştiği ortaya çıktı.

"BAKANLIKLAR HAREKETE GEÇMELİ"

Konuya muhatap aileler, özellikle ATV’nin yayınlarının biran evvel ihbar sayılması ve bu toplumsal sorunun üzerinde ciddiyetle durulmasını gerektiğini savunarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın soruşturma için harekete geçmelerini istediler.

Sitene Ekle