BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  GÜNCEL

'Çocuğu olmayanlar için özel dua var mıdır?'

Nureddin yıldız, fetvameclisia dlı sitede yayınlanan son videosunda 'Çocuğu olmayan erkek veya kadının okuması' şart olan bir dua var mıdır?' sorusuna cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Çocuk olmaması, bazıları için en büyük sıkıntı ve problemlerinin başında geliyor. Aile huzursuzluğundan tutun boşanmalara kadar gidiyor. 

Fetvameclisi sitede fıkhi sorulara yanıt veren Nureddin Yıldız, son videosunda 'Çocuğu olmayan erkek veya kadının okuması şart olan bir dua var mıdır?' sorusuna yanıt verdi.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN HANGİ DUALAR OKUNMALI?

Yıldız, "Otomatik çocuk yarattıran bir dua yoktur ya da Peygamber efendimizin 'şu duayı okuyanın şu kadar süre içinde çocuğu olacak dediği bir dua yoktur. Ama Kur'an-ı Kerim'de Zekeriya Aleyhisselam'ın Enbiya Suresi'nin 89'uncu ayetinde ve Ali İmran Suresi'nin 38'inci ayetinde aktarılan duası vardır.Bu dua üzerine de Zekeriya Aleyisselam'ın çocuğu oldu." dedi.

"BU DUALAR BİR İŞARET"

Bu duaların 'çocuğu olmayanlar için kesin bir çocuk sahibi olma yolu' anlamına gelmeyeceğinin altını çizen yıldız, bu duaların yalnızca bir işaret olduğunu ifade etti.

bebek1.jpg

NUREDDİN YILDIZ KİMDİR?

960 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Ailesiyle İstanbul’a geldikten sonra on yaşına kadar hafızlık ve ilk dini eğitimini babası Hilmi Yıldız hoca efendiden aldı. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesine devam ederken değişik gazetelerde haftalık yazılar yazmaya ve tercüme haberler kaleme almaya başladı. Aynı zamanda kürsü hatipliğine de devam etti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde aldığı bir yıllık eğitiminin ardından Mekke Umm Al-Qura Üniversitesi’ne geçiş yaparak Usul-u Fıkıh bölümünü bitirdi ve aynı dönemde hadis hocalarından özel dersler aldı. Büyük Muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı büyük alim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve Emin Saraç hocaefendi icazet aldığı hocalardan bazılarıdır.

nureddin-yildiz.jpg

İstanbul’a döndükten sonra on yıl boyunca babasının kurmuş olduğu Kur’an Kursunda hafızlık ve dini eğitim verdi. Aynı dönemde tercüme eserler kaleme aldı. İstanbul’a dönüşünden sonra sivil toplum çalışmalarına da devam etti. Senabil Hizmet ve Kültür Vakfı, Sena Eğitim Ve Kültür Vakfı, Tüketiciler Birliği, Sosyal Doku Derneği vb. yirmiye yakın kurum ve kuruluşun öncülüğünü yaptı. Çocuk ve aile eğitimi, Gençlerin bilinçlendirilmesi, İslam ahlakı, teşkilat Eğitimi, Ümmet Bilinci vb. konularda yüzlerce seminer ve konferans verdi. Aylık düzenli olarak dört dergide (Altınoluk, Reyhan, Genç Doku, ElifElif) düzenli yazılar yazmaktadır. Halen Senabil Hizmet ve Kültür Vakfında çalışmalarına devam etmekle beraber evli ve dört çocuk babasıdır. Dünya Alimler Birliği’nin Türkiye’deki ilk üyelerinden olup, düzenli olarak her hafta Sosyal Doku Derneği’nde Pazar sohbetleri vermektedir.