BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

CIA, MI 6 ve AK Parti'nin gizli planı!

ABD istihbarat teşkilatı CIA, İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI 6 ve Türkiye'nin gizli bir plan üzerinde anlaştığı öne sürüldü.

Abone ol

İngiliz Gazeteci Yazar Patrick Cockburn, Independent on Sunday Gazetesi'nde yayınlanan makalesinde; ABD istihbarat teşkilatı CIA, İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI 6 ve AK Parti hükümetinin bir plan üzerinde anlaştığını öne sürdü.

İngiliz Gazeteci Yazar Patrick Cockburn "MI 6, CIA ve Türkiye'nin Suriye'deki Kurnaz Oyunları" başlığı altında ilginç iddiaların olduğu bir makale yayınladı.

Makalede yazar, ideoloji ve yöntemlerinde El-Kaide terör örgütüne benzeyen radikallerin "Suriye'deki muhalefete" hakim olmalarına rağmen ABD Dışişleri Bakanı ve Birleşmiş Milletler'deki Büyükelçisinin Suriye'deki "silahlı gruplara" daha fazla destek sağlanması amacıyla yoğun çabalar ve baskılar uyguladıklarına dikkat çekti.

TEHLİKELİ RADİKALLER YAPTI

Cockburn Türkiye'deki Erdoğan hükümetinin askeri ve lojistik desteği ile Lazkiye kırsalının kuzeyi Keseb Bölgesine yapılan hırçın saldırının Çeçenli ve Faslı, oldukça tehlikeli radikallerin komutasında yapıldığını iddia etti.

ABD idaresinin Suriye'deki "silahlılara" askeri ve lojistik desteğini mümkün olduğunca gizli tutmaya çalıştığına dikkat çeken Cockburn, dolayısıyla Amerikalı ünlü Gazeteci Seymour Hersh'in London Review of Books Dergisinde yayınladığı ve "Erdoğan hükümetinin radikallerin Suriye'de kimyasal silah kullanmalarında parmağı olduğunu kanıtlayan" raporun ABD idaresi için kırmızıçizgi teşkil ettiğini ifade etti.

İngiliz Gazeteci Cockburn, ABD, İngiltere ve Türkiye'nin koordinasyonu ile hazırlanan planda Libya'da Kaddafi yönetimine ait silahların Türkiye'ye taşınması ve Türkiye toprakları üzerinden Suriye'deki "silahlı gruplara" aktarılmasının öngörüldüğünü öne sürdü.

HAYALİ ŞİRKET İDDİASI

Plan belgelerinin 2012 yılının başlarında "ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Suudi Arabistanlı ve Katarlı yetkililer arasında bir anlaşmanın olduğunu" gösterdiğine dikkat çeken Cockburn, anlaşmada Libya'daki silahların finansına ilaveten hayali şirketler kurma üzerine odaklanıldığını iddia etti.

Avustralyalı olduğu iddia edilen şirketlerde ABD ordusunda eski askerlerin görevlendirildiğine işaret ederek, bunların Libya'dan Kaddafi silahlarını Türkiye'ye ve oradan da Suriye'deki 'silahlılara' aktarma işini üstlendiklerini öne sürdü.