BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  DÜNYA

Coca-Cola'dan Filistin'e 4. fabrika yatırımı

Coca-Cola'dan yapılan açıklamaya göre, şirket ile NBC, 20 milyon dolarlık yatırımla Filistin'deki 4'üncü fabrikasını Gazze'de açtı.

Abone ol

Coca-Cola şirketi ile Coca-Cola ürünlerinin Filistin'deki şişelemesi ve dağıtımını yapan National Beverage Company (NBC) tarafından, Gazze'deki 4'üncü şişeleme fabrikasının resmi açılışı gerçekleştirildi.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamaya göre, şirket ile NBC, 20 milyon dolarlık yatırımla Filistin'deki 4'üncü fabrikasını Gazze'de açtı. Resmi açılışı yapılan Gazze fabrikası ile Coca-Cola sisteminin Filistin'de sağladığı doğrudan istihdam 600 kişiye ulaştı.

NBC'nin Coca-Cola Gazze fabrikasında, gelecek 3 yıl içerisinde Batı Şeria ve Gazze'de Filistinlilere sağlanan toplam istihdamın 750, dolaylı istihdamın ise 7 bin 500'e çıkacağı öngörülüyor.

Filistin'de üç şişeleme tesisi daha bulunan NBC'nin, inşaatına 2014'te başladığı Gazze'deki tesisi Nisan 2016'da üretime geçmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NBC Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zahi Khouri, "NBC olarak, faaliyetlerimize başlamamızdan bu yana, istihdam fırsatları yaratabilen, ulusal ekonomiyi destekleyebilen ve son derece yüksek kaliteli ürünler sunarken bölgemizin önemli yeteneklerini de sergileyebilen başarılı bir Filistinli şirket olmak için azimle çalıştık. Gazze'deki ilk tesisimizin açılışı, bu yolculukta önemli bir dönüm noktası oldu." değerlendirmelerini yaptı.

Toplumsal kalkınma projelerine 1,3 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Coca-Cola Vakfı, NBC ve uluslararası kalkınma kuruluşu Mercy Corps, bölgenin kalkınmasının önünde engel oluşturan temiz içme suyuna erişim ve Filistinli gençler için istihdam yaratılması sorunlarının aşılmasını amaçlayan, 1,3 milyon dolarlık yeni bir girişimin hayata geçirileceğini de duyurdu.

"Gazze'de Sürdürülebilir Toplulukları Güçlendirmek" girişimi, üç yıl içinde 30 binden fazla Filistinliye destek sağlamayı hedefliyor. Bu girişim, Gazze'nin merkezinde bulunan Al Maghazi mülteci kampı yakınlarında, 24 bini aşkın kayıtlı mülteci nüfusuna sürdürülebilir su kaynağı sağlayacak tuzlu su arıtma tesisi inşa edilmesine yönelik planları da içeriyor.