BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
GÜNCEL

Çoban buldu: 10 milyon yaşında!

KAYSERİ’de 10 milyon yıllık olduğu ön görülen hayvan fosili bulundu. Fosilde incelemelerde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Kayseri’de bilinen ve bilinmeyen bütün zenginlikleri ortaya çıkaracağız' dedi.

KAYSERİ’nin Kocasinan ilçesi Yamula Baraj Gölü çevresindeki Çevril ve Taşan Mahallelerinde milattan 9-10 milyon yıl önce yaşadığı sanılan fillere ait kafatası ve kalça kemikleri bulundu. Bir keçi çobanı tarafından bulunan fosillerle ilgili kazı çalışmalarına Hacıbektaş ve Gazi üniversitesitelerinin yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediyesi de katkıda bulundu.

Bölgede oturan ve keçi çobanlığı yapan Murat Adıyaman, geçen yıl Erkilet Mahallesi’nin Yamula Baraj Gölü kıyısındaki Çevril ve Taşan bölgelerinde çok büyük kemik kalıntıları gördü. Olayın ortaya çıkması üzerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle Hacı Bektaş Üniversitesi Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan ve Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okşan Başoğlu tarafından bölgede ’Mega Fauna’ araştırma ve kazısı başlattı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi kazı çalışmalarına maddi ve araç-gereç takviyesinde bulundu.

Sitene Ekle
Etiketler