BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi!

Dün kapılarını açan ve yaklaşık 400 projenin tanıtıldığı CNR Emlak Fuarı’na Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Abone ol

CNR 4. Emlak Fuarı dün kapılarını açtı. CNR Expo Yeşilköy’de 17-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara en çok ilgi bireysel ve kurumsal Körfez yatırımcısından geldi.

Fuarda katılan kamu temsilcileri ve müteahhitler, Körfez yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahının sürdüğünü söyledi. Fuar kapsamında düzenlenen ‘Şimdi Türkiye’ye Yatırım Zamanı’ başlıklı Emlak Zirvesi’ne katılan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, “Fuara gelen Arap yatırımcılarla konuştum. Darbe girişimi sonrası tereddütler yaşansa da şimdi Türkiye’ye güveniyorlar ve yatırımdan vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar” dedi. Fuara katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, Körfez yatırımcısının Türkiye’yi bölgedeki güvenli olarak gördüğüne dikkat çekti ve “Türkiye’nin hayata geçirdiği güzel işler dünyadaki rakiplerini ürkütüyor” dedi.

1.1 MİLYAR YATIRIM

Türkiye’de yatırım yapan Suudi Arabistan’lı Al-Zemal Grubun Başkanı Abdulhameed Al-Zamel de fuara katıldı. İstanbul Başakşehir’de Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı ortaklığıyla, 3. İstanbul adlı bir gayrimenkul projesi geliştirdiklerini belirten Al-Zemal, “Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrara güveniyoruz. Başakşehir projesine 1.1 milyar lira yatırım yapıyoruz. Her biri 250 milyon lira değerinde 2 gayrimenkul fonu kurduk. Türkiye doğru adres ve burada büyümeye devam edeceğiz” dedi. İstanbul Kazlıçeşme’de yer alan 4.2 milyar değerindeki Büyükyalı İstanbul projesi ile fuara katıldıklarını belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Körfez yatırımcıları dünya metropollerine gittiklerinde Türkiye’de aldıkları tadı alamıyorlar. Kültürel açıdan kendilerine en yakın ülke Türkiye. Londra’da emlak fiyatları metrekaresi 30 bin sterlinden başlıyor. Bu sebeple Körfezlinin Türkiye’ye yatırım iştahı devam edecek” dedi.

RADİKAL KARARLAR ALINMALI

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, daha fazla yabancı sermaye ve yatırımcı görmek için radikal kararlar alınması gerektiğini söyledi. Durbakayım, “Bunlardan en önemlisi imar durumunun alınmasının müktesep hak (kazanılmış hak) olması. Projeler başladıktan sonra yarı yolda imar değişiklikleri olmamalı. Yurtdışı satışları artırmak için oturma izni ve vatandaşlık gibi konularda teşvik edici adımlar atılmalı” dedi. Gayrimenkul sektöründe çok fazla oyuncu olmasını eleştiren Durbakayım, şunları söyledi: “Türkiyede müteahhit firma sayısı 100 binlerle ifade ediliyor. Dünyada böyle bir rakam yok. Bakanlığın koyacağı kriterlerle müteahhitler sınıflandırılmalı.”

MÜTEAHHİTLERE KÖRFEZ DESTEĞİ

CNR Emlak Fuarı’na Piyalepaşa Gayrimenkul, Ofton İnşaat, Dap Yapı, Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat Ortaklığı, Akkuş Gayrimenkul, Beyttürk İnşaat, Aycan&Feres İş Ortaklığı, Osmangazi Belediyesi, Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Ortaklığı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı gayrimenkul firması katıldı. Fuar Rusya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırlıyor.