BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  MEDYA

CNN Türk'ten akıllara ziyan Erdoğan hatası!

CNN Türk Başbakan Erdoğan'ın bir hafta önce yapmış olduğu konuşmayı canlı yayınmış gibi yayınlayarak bir habercilik skandalına imza attı.

Abone ol

Medyanın Gezi Parkı skandalları bitmek bilmiyor. Günlerce eylemlere kararta uyguladığı için büyük tepki alan haber kanalları arasında olan CNN Türk akıllara ziyan bir hataya imza attı.

Saynur Tezel 'in hazırladığı Günlük'te Gezi Parkı ile ilgili gelişmeler aktarılırken Başbakan Erdoğan'ın canlı yayında açıklama yapıldığı anons edildi ve Erdoğan'ın konuşması ekrana getirildi.

YENİ DİYE ESKİYİ VERDİLER

Ancak canlı olarak yayınlandığı duyurulan konuşma Başbakan'ın geçen hafta yaptığı ve gerilimi bir hayli tırmandıran eski açıklamasıydı. “Başbakan Erdoğan şu an Afrika’da bir açıklama yapıyor” diyerek ekrana getirilen geçen haftaki konuşma sert tepkilere konu olmuş, gerilimin tırmanmasına neden olmuştu.

Saynur Tezel, Başbakan'ın konuşmasını ekrana getirdikten sonra herhangi bir düzeltme yapmadan programını bitirdi.

Reklamlardan sonra açıklama yapmak kanalın bir başka deneyimli sunucusuna, Şirin Payzın'a düştü. Payzın,  konuşmanın eski olduğunu, CNN Türk sistemlerinden kaynaklanan bir hata yüzünden yayınlandığını söyledi ve "Başbakan Erdoğan'ın az önce yayınladığımız açıklamasını lütfen dikkate almayın" ded.