BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  MEDYA

CNN Türk'te penguen belgeselini kim yayımladı?

Rıdvan Akar, Gezi olayları esnasında haber müdürü olduğu CNN Türk'ün penguen belgeseli neden gösterdiğini ilk kez anlattı.

Abone ol

Bugün TV'de Erkam Tufanla Analiz programına katılan Rıdvan Akar, Gezi olayları esnasında haber müdürü olduğu CNN Türk'ün penguen belgeseli göstermesinde rolü olup olmadığı sorusuna cevap verdi.

GEZİ RUHU İLE ÇARŞI RUHU PARALEL DİYORDUN...

Erkam Tufan Aytav: Merak ettiğim konulardan biri de, sen CNN'de haber müdürüydün ve "Gezi Ruhu" ve "Çarşı Ruhu" paralel diyen bir insansın. Çarşı grubundansın.

Rıdvan Akar: Çarşı Grubu'na saygı duyan biriyim.

Erkam Tufan Aytav: Gezi'ye de destek verdin, ruhen, fikren öyle mi?

Rıdvan Akar: Ben Gezi sürecinin Türkiye açısından büyük bir kırılma noktası olduğunu inan ve bunun da demokratik bir hak olduğunu düşünüyorum.

Erkam Tufan Aytav: Gezi olayları olduğu dönemde CNN penguen göstermedi mi, senin Haber Müdürü olduğun kanal?

Rıdvan Akar: Evet gösterdi?

TEK GEZİ BELGESELİNİ DE SEN Mİ YAPTIN DİYE SORACAK MISIN?

Erkam Tufan Aytav:Kaşındın ama bunu söylemek zorundayım.

Rıdvan Akar: Evet gösterdi. Diyorum bunu. Ama devam etmek zorundasın. Şöyle de bir soru sormak zorundasın...

Erkam Tufan Aytav: Sormayacağım.

Rıdvan Akar:Gezi olayları sırasında Türkiye'de gezi belgeseli yayımlayan tek kanal mıydı diye soracak mısın? Onu da sen mi yaptın diye sorarsan çok sevinirim.

Erkam Tufan Aytav: Peki, nasıl oldu? Haberin başısın, nasıl oldu da penguen yayımlandı? Siyaseten durduğun yeri biliyorum. Haberin başısın. Ve penguen koyuyorsun... Seni aşan bir durum mu vardı orada?

KAĞIT ÜZERİNDE HABER MÜDÜRÜYDÜM

Rıdvan Akar: Aslında çok basit bir nedeni var. Medyayı sende bilirsin. Bir makam verilir ama o makamı almak öyle kolayca olmaz eğer işten atılmazsanız. Ben haber müdürüydüm ama haber müdürlüğü yapmıyordum.

Erkam Tufan Aytav: Ne demek bu?

Rıdvan Akar: Yani yaklaşık 2 yıl öncesinden itibaren kağıt üzerinde haber müdürü olarak gözüküyordum ama habere müdahale etmiyordum. Etmem istenmemişti.

Erkam Tufan Aytav: Sorumluluk sende değildi yani?

Rıdvan Akar: Hiçbir sorumluluk bende değildi. Ben sadece "Hayatın Tadında" programını yapan bir gazeteciydim. Sınırlı sorumluluğum vardı. Kendi yaptığım program dışında kanalın genel yayın akışına ve duruşuna herhangi bir müdahale etmedim.