BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.491,02
HABER /  MEDYA

CNBC-e satılıyor işte yeni sahibi

Doğuş Yayın Grubu’na ait haber ve eğlence kanalı CNBC-E, Discovery Communications’a satılıyor.

Abone ol

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-E'yi satın almaya karar verdi. İki kurum satın alma için anlaştı. Alım işleminin bu sene içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Böylece Discovery ilk defa Türkiye'de ulusal yayın sektörüne adım atmış olacak. Alım işleminin bu sene içinde tamamlanması bekleniyor.

Açıklamaya göre, ortaklığın ilk aşamasında Doğuş Yayın Grubu 1 Eylül itibari ile Discovery'nin Türkiye'deki tek reklam satış temsilcisi olarak atanacak.

Doğuş Yayın Grubu; Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science'ın yerel versiyonları da dahil olmak üzere Discovery'nin tüm ticari portföyünün satışından ve Türk reklamverenleri için sponsorluk olanakları sağlamaktan sorumlu olacak.

'ETKİNLİĞİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ'

Discovery Networks CEEMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli konu ile ilgili yapıtığı açıklamada “Türkiye, Discovery olarak 17 senedir çok önem verdiğimiz bir pazar. Bu 17 yılın sonunda ülkenin önde gelen uluslararası yayıncısı olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Discovery’nin küresel başarısı her zaman güçlü yerel takımlar oluşturmak ve yeni fırsatları değerlendirerek ana pazarlarında etkinliğini büyütmeye dayanmaktadır. Reklam satış temsilciliğinin Doğuş Yayın Grubu’na verilmesi ve CNBC-e kanalının satın alınması gibi yeni yatırımlarımız ile büyüyen işbirliğimiz sayesinde Türkiye’deki faaliyetlerimiz yeni bir seviyeye ulaşacaktır” dedi.

15 YILDIR YAYINDA

CNBC-e, alım işleminin sonlanmasına kadar yayınına hali hazırdaki ekibi yönetiminde bugünkü şekli ile devam edecek.

CNBC-e, Türkiye'de yayınına 16 Ekim 2000 yılında başladı.