BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  GÜNCEL

Cizre'deki bodrum katıyla ilgili flaş açıklama

CİZRE'deki bodrum katına düzenlen operasyonla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Ahmet Davutoğlu Cizre'deki bodrum katına operasyonla ilgili 60 kişinin öldürüldüğü iddiasını doğrulamadı.

Abone ol

CİZRE bodrum katı operasyonu iddiasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Dün gece Cizre'de yaralıların bulunduğu bodrum katına güvenlik güçlerince operasyon düzenlendiği ve 60 teröristin öldürüldüğü iddia edilmişti. Ancak operasyon iddiasına ilişkin bugün sabah saatlerine ilişkin resmi bir açıklama gelmemişti.

Operasyon iddiasına ilişkin ilk resmi açıklamayı Şırnak Valiliği yapmıştı. Valilik açıklamasında Cizre'de dünden bu yana süren operasyonlarda 10 teröristin öldürüldüğü bilgisi paylaşımıştı. Ancak açıklamada operasyonların Cizre'deki bodrum katına yönelik olup olmadığına ilişkin bir bilgi verilmemişti.

CİZRE BODRUM KATI İDDİASI DAVUTOĞLU'NA SORULDU

Cizre'deki bodrum katıyla ilgili iddialar Almanya Başbakanı Angela Merkel'le ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruldu. 

Davutoğlu, bodrum katına operasyon iddialarına ilişkin "Bizim tarafımızdan yayınlanmamış hiç bir açıklama itibar edilmesin" uyarısında bulundu. Şırnak Valiliği'nin açıklamasını doğrulayan Davutoğlu, 60 teröristin öldürüldüğü yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Davutoğlu şunları söyledi:

''Dün çıkan haberlerle ilgili olarak, resmi olarak bizim tarafımızdan yayınlanmamış, teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım. Bu sabah Şırnak Valiliğimizce bir açıklama yapıldı, sadece ona itibar edilsin. Öyle bir intiba oluşturuluyor ki sanki bir binada çok sayıda yaralı vardı ve oraya yapılan operasyonla çok sayıda ölüm olayı gerçekleşti. Böyle bir durum, yaralıların mevcudiyeti anlamında da bir durum teyit edilmedi.

Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde inşallah Cizre'de operasyon tamamlanacak. Türkiye'de her mücadele, demokratik hukuk kuralları içerisinde, şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Herhangi bir şekilde, kamuoyunu olumsuz şekilde etkileyecek algı operasyonlarına dikkat edilmesi gerekir. Bu sabah valiliğimizin yaptığı açıklama, bu anlamda temel referans olarak alınmalıdır, diğer haberlerin bir kısmı önemli ölçüde spekülatif nitelik taşıyabilir. Bu konularda da kamuoyumuzun dikkatli olması icap eder.

"HALKIMIZI KORUMAK İÇİN TER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ"

Silah deposu haline getirilen Cizre'de, Sur'da halkımızı korumak için her türlü önlemimizi alırız. Bizim en kutsal şey vatandaşlarımızın can, mal ve haklarıdır. Demokrasilerde güç kullanma yetkisi, halka hesap verebilecek güçlerdedir. Kamu düzeni yeniden inşa edilene kadar bütün mücadelemi sürdürürüm. Türkiye'ye herkes gelebilir. Bütün gazetecilere kapımızı açık. Türkiye'de hapiste bulunan gazetecilere hiçbir şekilde cezalandırma uygulaması yapılmamıştır."