BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

Cizre'deki bodrum kat operasyonun perde arkası!

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki bir evin bodrum katında bulunan teröristlerin öldürüldüğü operasyonun perde arkasında bakın neler yaşanmış. İ

Abone ol

ŞIRNAK Cizre'de bir binanın bodrum katında 60 PKK'lının öldürüldüğü haberi başta sosyal medya olmak üzere büyük yankı bulmuştu.

Cizre'de ne yaşandığını hükümet kulislerine en yakın gazetecilerden biri olan Milliyet yazarı Serpil Çevikcan yazdı.

1,5 saat süren çatışmanın ardından telsiz konuşması, mesajlaşma ya da ses olmayınca güvenlik birimlerinin harekete geçtiğini belirten Çevikcan, "Polis olay yeri inceleme ve istihbarat ekipleri, tespitte bulunmak üzere yeniden binaya gidiyor. Güvenlik güçleri bu kez binanın içine kadar giriyor. Binada yapılan ilk incelemede çok sayıda terörist cenazesine rastlanıyor. Tam bu esnada çevre binalardan yeniden roketatarlı saldırı başlıyor" ifadelerine yer verdi.

İşte o yazının ilgili kısmı:

Cizre'de önceki gece ne olduğuna dün Ankara'da temas ettiğim güvenlik kaynaklarından aldığım bilgiler çerçevesinde bakalım.

ÇATIŞMA ÜSTÜNE ÇATIŞMA

Çatışmanın yaşandığı söz konusu bina, bodrum katında bulunan yaralılara tıbbi müdahale tartışmasıyla bir süredir gündemde olan Cudi Mahallesi'ndeki 23 nolu binaya birkaç yüz metre mesafede. Önceki gece, 23.00 sıralarında söz konusu binadan güvenlik güçlerine yoğun bir roketatar saldırısı gerçekleşiyor. Asker ve polislerden oluşan ortak operasyon timi, bu atışlara aynı yoğunlukta karşılık veriyor. Çatışmanın uzun sürdüğünü belirtelim.Güvenlik güçlerinin ateşle karşılığı sonrası, binadan yönelen saldırı sona eriyor. Aradan çok uzun bir zaman geçmeden 5'i ölü, 5'i yaralı olmak üzere 10 örgüt üyesi ele geçiriliyor. Ele geçirilen PKK'lılar, binanın bahçesinden ilk saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyeleri.

 "YAPRAKLAR DÜŞTÜKTEN SONRA YAPABİLİRİZ"

Bu memnuniyetin altında 7 Haziran'la 1 Kasım arasındaki süreçteki bazı toplantılarda yaşadığı bir tecrübenin etkisi de büyük. Başbakan, temmuz ayı sonunda yapılan güvenlik toplantılarından birinde operasyona her an hazırlıklı olunması yolundaki talimata karşılık, bölgede kritik görev üstlenen bir komutanın, "Biz operasyona ancak yapraklar düştükten sonra başlayabiliriz" yanıtıyla karşılaşıyor. Yaprakların düşmesinden kasıt Kasım ayı.

Hükümetin operasyonları planladığı aşamada bu tip görüşler bazı yeni kararlara yol açıyor. Kamuoyu fark etmiyor ama bu kararlar o toplantıdan kısa süre sonra gerçekleşen Yüksek Askeri Şura'nın kararlarına da valiler kararnamelerine de emniyet müdürü atamalarına da doğrudan yansıyor.