BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de ortalık karıştı!

Yol kontrolü yaparak kimlik kontrolü yapmak isteyen göstericiler, polise el yapımı patlayıcı atınca polis müdahale etti.

Abone ol

Yol kontrolü yaparak kimlik kontrolü yapmak isteyen göstericiler, polise el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişek atınca polis, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Cizre ilçesinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki şartlarını bahane ederek izinsiz gösteri yapan ve yol kesip kimlik kontrolü yapmak isteyen grup, polise el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişek atınca, polis basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Cudi ve Nur mahallelerinde toplandıktan sonra İdil caddesinde yoldan geçen araçları durduran yüzleri maskeli grup, kimlik kontrolü yapmak istedi. İzinsiz gösteri yapan yüzleri kapalı grup, olay yerine gelen polislere el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis grbu basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Sahura kadar devam olaylar sırasında polis tarafından terör örgütünün sözde asayiş birimi mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan A.Ö. Cizre Devlet Hastanesinde yapılan kontrolünden ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olaylar sırasında göğsüne isabet eden taşla yaralanan gazeteci Ramazan İmrağ, vatandaşlarca Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. İmrağ'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği kaydedildi.