BIST 9.805
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.429,69
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de Nihat'ı öldüren silah bulundu!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde başına isabet eden fişekle yaşamını yitiren Nihat Kazanhan'ın otopsisi açıklandı.

Abone ol
Cizre'de çıkan olaylarda başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Nihat Kazanhan'ın otopsisi yayınlandı. Nihat'ı öldüren ve kafasından çıkan mühimmatın, 12 numaralı av fişekleri içerisinde bulunan tapalara ait olduğu açıklandı. İddialara göre bu mühimmat, 6-8 Ekim olaylarında bir işyerinden yağmalanan av malzemeleri arasından çıktı!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde başından silahla vurularak öldürüldüğü söylenen Nihat Kazanhan'ın otopsisi ve başından çıkan mühimmatın balistik incelemesi tamamlandı. Kazanhan'ın başına isabet eden otopside çıkarılan 'tanımlanamayan mühimmat' incelenmek üzere Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

AV TÜFEĞİNDEN ÇIKMIŞ

Burada yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporda, Kazanhan'ın kafasından çıkan mühimmatın, roket şeklindeki plastik tapa, 12 numara av fişekleri içerisinde bulunan tapalara ait olup, yivsiz, setsiz av tüfeği ile atılmış olduğu tespit edildi.

KOBANİ OLAYLARINDA YAĞMALANAN FİŞEK!

Raporda, 6-8 Ekim tarihlerinde Kobani protestosu sırasındaki olaylarda bazı av bayilerinin yağmalandığı ve Emniyet Müdürlükleri ile Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bu tür silah ve malzemelerin bulunmadığı belirtilerek, 'Bu tür av tüfeklerinin ve malzemelerinin örgüt mensupları ve müzahir kitle tarafından yoğun şekilde kullanıldığı bilindiğinden bahse konu şahsın ölümüne sebep olan nesnenin bu kesimin faaliyetleri esnasında kullanılan bir silahtan kaynaklandığı kesin olarak anlaşılmaktadır. Ayrıca 6- 8 Ekim olaylarında av bayilerinin yağmalandığı kayıtlarımızda mevcut olduğundan bu iş yerlerinden yağmalanan fişeklerin kullanılmış olduğu kuvvetle muhtemeldir' denildi.